Prekasno za povlacenje kandidature

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vjekoslav Sekušak iz Pule, koji je peti na Nezavisnoj listi dr. Ivana Grubišica u 8. izbornoj jedinici, DIP-u je poslao zahtjev za povlacenje kandidature. No, ucinio je to dva dana nakon što je DIP prihvatio i objavio sve pravovaljano predložene liste pa je iz DIP-a primio odbijenicu. "Vaš odustanak kao kandidata na listi nije dopušten", napisali su u DIP-u, a potpisao je predsjednik Branko Hrvatin.

Sva tri prigovora koje je DIP dobio na objavljene izborne liste u 8. izbornoj jedinici su odbijena, a o jednom se izjašnjavao i Ustavni sud, kao najviša instanca za rješavanje izbornih sporova, takoder odbacivši žalbu. To znaci da ce ovdje na glasackom listicu biti svih 26 lista koje je DIP i objavio.

Kao neosnovani odbijeni su prigovor Akcije mladih na kandidacijsku listu Agende mladih demokrata i Hrvatske stranke mladih, koji su tvrdili da listu nisu potpisale osobe ovlaštene za zastupanje stranke, kao i prigovor Stranke umirovljenika Hrvatske-Blok umirovljenici zajedno na sve kandidacijske liste Bloka umirovljenici zajedno, Primorsko-goranskog saveza i Hrvatske radnicke stranke ciji je nositelj Ljubo Jurcic, jer je vec postojala registrirana politicka stranka imena Stranka umirovljenika Hrvatske-Blok umirovljenici zajedno.

Dvanaest osoba koje su se predstavile kao clanovi ili vodstvo politicke stranke Hrvatski hrast tražilo je da se zbog nezakonitosti odbace sve kandidacijske liste te stranke, no oni po zakonu nisu ovlašteni za davanje prigovora pa ga je DIP odbacio. To je podržano i u rješenju Ustavnog suda, kojem su se žalili, te spomenuli i poremecene odnose unutar stranke. (S. B.)


Podijeli: Facebook Twiter