Radovic ostaje na izbornoj listi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Politicki aktivist i kandidat stranke "Hrvatska 21. stoljeca" u VIII. izbornoj jedinici Saša Radovic, koji je uhicen zbog ucjenjivanja generala Ivana Cermaka, ostat ce kandidat na kandidacijskoj listi te stranke za Hrvatski sabor, objavljeno je u petak na konferenciji za novinare te stranke u Zagrebu.

Predsjednica "Hrvatske 21. stoljeca" Nataša Srdoc rekla je da stranka smatra da je Radovic nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Zatražila je da ga se odmah oslobodi jer je "cijela prica namještena".

Policija je utvrdila da je Saša Radovic dva mjeseca ucjenjivao generala i poduzetnika Ivana Cermaka, tražeci milijun eura da bi ga prestao blatiti u medijima "zbog ratnog profiterstva". Cermak je slucaj prijavio policiji koja je uhitila pocinitelja na parkiralištu pored tunela Ucke pošto mu je Cermak predao dio novca.

"Neka nam objasne kako je Radovic uhicen isti dan kad je objavljeno da je on kandidat 'Hrvatske 21. stoljeca'", rekla je, dodavši da ce zatražiti neovisne strucnjake izvan Hrvatske da to istraže.

Srdoc je rekla da je Radovic pisao knjige o "visoko rasprostranjenoj politickoj korupciji u Hrvatskoj", a u najnovijoj knjizi "Histria Terra Nigra", kazala je, u vezi s tim pitanjem, spominje generala Ivana Cermaka i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

Politolog Darko Petricic rekao je da su Radovicevi problemi poceli kad je objavio tri knjige o politickoj korupciji u Hrvatskoj, a u zadnje dvije godine, ustvrdio je, na njega su pokušana tri atentata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter