Lancani sudar 27 vozila kod Zagreba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osam ozlijedenih i cak 27 potpuno uništenih vozila, od cega je 20 automobila, epilog je lancanog sudara na zagrebackoj obilaznici u srijedu.

Sudar na brzoj cesti koja okružuje metropolu dogodio se nešto prije 7.30 sati, vrlo vjerojatno zbog magle i klizavog kolnika, odnosno leda koji se zbog niske temperature "uhvatio" na mostu kod cvora Ivanja Reka. Automobili su se jedan za drugim sudarali u koloni koja se kretala prema istocnom izlazu iz grada. Vrlo je vjerojatno jedan od vozaca izgubio nadzor nad upravljacem, nakon cega je uslijedilo nekontrolirano sudaranje.

- Sve se dogodilo u sekundi. Samo šest ili sedam automobila u sredini kolone ostalo je neošteceno. Iza mene je vozac uspio na vrijeme zakociti, no onaj iza njega nije, kao ni treci iza nas. Mi koji nismo ozlijedeni odmah smo pokušali pomoci, i mahali smo ostalim vozilima koja su nailazila da pripaze, ispricao nam je jedan od vozaca.

No, tri su osobe u ovoj nesreci teško ozlijedene. Najteže je, prema za sada dostupnim informacijama, ozlijeden vozac kombija tvrtke City Express, a medu ozlijedenima su i cetverogodišnje dijete te jedna trudnica. Ozlijedenima je lijecnicka pomoc pružena u Klinici za traumatologiju i Klinickoj bolnici Dubrava.

Dežurni lijecnici potvrdili su da je dvoje ljudi zadržano u bolnici zbog težine ozljeda, ne precizirajuci o kojim se ozljedama radi. Iako je još nekoliko osoba krvavih glava izašlo iz svojih automobila, naknadno je utvrdeno da nisu ozbiljnije stradali.

Dok je policija još pokušavala utvrditi sve okolnosti nesrece na južnom kolniku zagrebacke obilaznice, gotovo na istom kilometru dogodila su se još dva sudara, samo na sjevernoj strani prometnice. U njima su dvije osobe lakše ozlijedene. Tijekom ocevida, koji je potrajao do 13 sati, promet je bio u prekidu ili su vozila povremeno propuštan jednom kolnickom trakom. (Ana RAIC-KNEŽEVIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter