Zagrebacka banka prodaje Novi list

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetna cijena za paket od 80,32 posto dionica rijeckog Novog lista d.d. je 86 milijuna kuna, stoji u pozivu za podnošenje ponuda za kupnju dionica, koji je u subotu za Zagrebacku banku kao založnog vjerovnika objavilo investicijsko društvo Interkapital vrijednosni papiri d.d.

Zagrebacka banka aktivirala je svoje založno pravo kao vjerovnik Diokija da bi vratila novac koji joj je dužna ta tvrtka. Dioki je vlasnik vecinskog dijela, odnosno 80,32 posto dionica Novog lista.

U pozivu za podnošenje ponuda stoji da se prodaje paket od 48.191 dionice, koje glase na založne dužnike Dioki d.d. (18.190 dionica, tj. 30,32 posto od ukupno izdanih dionica) i Rijecki list d.o.o. (30.001 dionica, odnosno 50 posto od ukupno izdanih dionica). Rok za predaju ponuda je 21. studenog.

Novi list kupio je Dioki Roberta Ježica u svibnju 2008., a sada ta tvrka ima probleme u poslovanju. Po podacima iz financijskog izvještaja, Dioki Grupa u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 226,7 milijuna kuna, što je znatan porast u odnosu na 141,2 milijuna kuna gubitka u istom razdoblju prošle godine.


Podijeli: Facebook Twiter