SDP: Milanovic nositelj u devet jedinica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni odbor SDP-a utvrdio je veceras stranacke liste za parlamentarne izbore 4. prosinca i jednoglasno odlucio da ce predsjednik SDP-a Zoran Milanovic biti premijerski kandidat SDP-a i Kukuriku koalicije, te nositelj u devet od deset izbornih jedinica, dok ce u trecoj to biti celnik HNS-a Radimir Cacic.

Nakon gotovo dvosatne sjednice SDP-ov Glavni odbor je odlucio i da ce Milanovic biti prvi na listi u prvoj izbornoj jedinici, u drugoj ce prvi na listi biti SDP-ovac Zvonimir Mršic, u trecoj ce to biti HNS-ov kandidat, vjerojatno Cacic, a SDP-ovci ce biti i prvi na listama u cetvrtoj izbornoj jedinici (Biljana Borzan), u petoj (Igor Dragovan), u šestoj (Marina Lovric), u sedmoj (Milanka Opacic), u osmoj (Zlatko Komadina), u devetoj (Ranko Ostojic), u desetoj (Arsen Bauk).

U 12. izbornoj jedinici, u kojoj saborske zastupnike biraju pripadnici nacionalnih manjina, SDP-ov zajednicki kandidat za cešku i slovacku manjinu je Vladimir Bilek.

Na listama ima i podosta mladih clanova stranke, medutim, od starije garde izostala su imena bivših SDP-ovih ministara Davora Vidovica, Antuna Vujica, ali i Željke Antunovic.

U izjavi novinarima nakon završetka sjednice Glavnog odbora, Željka Antunovic je porucila da je zahvalna i ponosna zbog svega što je ucinila u promicanju socijaldemokracije te da iako ovime završava njena profesionalna politicka karijera se i dalje misli baviti politikom i biti uspješna.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ima celno mjesto na listi u 8. izbornoj jedinici, drugo, šeto, deseto i trinaesto mjesto pripadaju IDS-u, SDP-ovac Željko Jovanovic je na trecem mjestu, cetvrti je predstavnik HSU-a, a ostala mjesta popunili su SDP-ovi kandidati - peta je Romana Jerkovic, sedma Tanja Vrbat, osmi Luka Denona, deveti Peda Grbin, jedanaesta Ana Komparic-Devcic, dvanaesta Ada Damjanac, a cetrnaesta Lidija Bagaric. (Hina, Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter