Sin Bajicevog zamjenika kažnjen zbog mita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policajac Davor Novosel, sin zamjenika glavnog državnog odvjetnika Dragana Novosela, u ponedjeljak je osuden zbog primanja mita. Prethodno je pristao na nagodbu s USKOK-om i priznao krivnju za primanje 300 kuna mita od vozacice koju je ljetos zaustavio.

Tako je bez puno medijske pozornosti riješen za domace pravosude vrlo osjetljiv slucaj, prije svega zato što je u pitanju sin zamjenika Mladena Bajica i što je, kao policijski službenik koji bi trebao štititi zakon i red, uhvacen s prstima u korupciji.

Kako je postupak na Županijskom sudu u Zagrebu, kojim je predsjedao sudac Ivan Turudic, bio zatvoren za javnost, detalji nisu poznati. Tek nam je potvrdeno da je mladi Novosel kažnjen uvjetno s 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Izrecena mu je i zabrana obavljanja policijskog zvanja od dvije godine. Oduzeto mu je i 300 kuna što ih je dobio od vozacice koju je u prometnom prekršaju uhvatio 22. srpnja ove godine.

Tada je bio u kontroli prometa na podrucju zagrebackog Medvešcaka. Vozacica ga je nagovarala da joj oprosti kaznu za pocinjeni prekršaj, a Novosel je zatražio 300 kuna mita. Ona je na to pristala, buduci da se radilo o manjem iznosu od onog predvidenom za novcanu kaznu što ju je izbjegla. No, kako nije imala novca kod sebe korumpirani policajac pricekao ju je dok je podizala novac na obližnjem bankomatu. Poljuljana grižnjom savjesti vozacica je po povratku kuci sve ispricala svom suprugu, te su zajedno odlucili prijaviti policajca za primanje mita.

Inspektorima koji su slucaj dobili nije bilo nimalo ugodno rasplitati korupciju u koju im je upleten kolega i to prvenstveno zbog položaja njegovog oca. No, sam Dragan Novosel ni u jednom trenutku nije pokušao zaštititi sina. Vrlo se burno, kako doznajemo, obrušio na njega, te ga cak izbacio iz svog ureda. Svom pretpostavljenom, glavnom državnom odvjetniku Bajicu Novosel je nakon ovog incidenta ponudio ostavku, koja, medutim, nije prihvacena. (A. RAIC-KNEŽEVIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter