Kosor otvorila knjižnicu koja još ne radi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je sredinom rujna kod Solina svecano pustila u rad djecji vrtic koji nije bio dovršen, premijerki Jadranki Kosor prošli se tjedan omaklo još jedno slicno otvorenje. U Ogulinu je, u pratnji ministara Jasena Mesica, Martine Dalic, Branka Bacica i Davorina Mlakara, te župana Ivana Vucica, otvorila novouredenu Narodnu knjižnicu i citaonicu, iako ona na raspolaganju korisnicima nece biti još najmanje do kraja ove godine.

Naime, u ovoj ustanovi još uvijek nisu ni poceli radovi za postavljanje informaticke opreme, bez koje ona ni ne može poceti s radom. Glasnogovornica Grada Ogulina Karmela Matic potvrduje da je tek ovih dana okoncan natjecaj za izvodaca radova informatizacije buduce knjižnice.

- Otvorenje knjižnice, kada smo imali priliku ugostiti predsjednicu Vlade Jadranku Kosor, bio je prvi korak u preseljenju knjižnice u nove prostore. Nakon što je knjižnica uredena, postavljen namještaj i dobivena uporabna dozvola, slijedi još stavljanje informaticke opreme kako bi mogla biti na usluzi gradanima, kaže Matic, dodajuci da je natjecaj za izvodaca radova zakljucen, te je otpoceo teci rok od 15 dana u kojem drugi ponudaci imaju pravo na žalbu.

Ne bude li se nitko žalio, radovi najranije mogu poceti 21. studenoga, a predvideno trajanje im je 30 dana.

Bez komentara je ostalo pitanje je li otvorenje bilo samo u svrhu kampanje za predstojece parlamentarne izbore. Ponešto o tome je prošli tjedan na svecanosti ipak rekao HDZ-ov župan Ivan Vucic. - Netko ce reci da knjižnicu otvaramo prije izbora. Nije gospodo tako, a ako i jest prije izbora, siguran sam da cete vi to znati cijeniti, rekao je Vucic. (D. KUNDIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter