Adlešic zemljište vrijedno 60 mil. kn Pevecu dala za 3 mil. kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezavisna saborska zastupnica i bivša predsjednica HSLS-a i potpredsjednica Vlade ?urda Adlešic kazneno je prijavljena USKOK-u u lipnju ove godine zbog toga što je obitelji Pevec omogucila imovinsku korist od 67 milijuna kuna, a na štetu Grada Bjelovara, piše Vecernji list.

Prema pisanju tog dnevnika, ?urda Adlešic je 2006., dok je bila gradonacelnica Bjelovara, tvrtki Pevec prodala 10 hektara zemljišta u poduzetnikoj zoni Novi Borik-Lepirac za 3,1 milijun kuna, iako se njegova vrijednost procjenjuje na 50 do 70 milijuna kuna.

U prijavi se bivšu gradonacelnicu sumnjici da je od Peveca za taj posao primila "nagradu" od koje je izgradila kucu.

Na tom zemljištu Pevec je trebao izgraditi svoju upravnu zgradu i trgovacki centar, ali buduci da je tvrtka u meduvremenu završila u stecaju, planovi nikada nisu realizirani.

Sudski vještak koji je izradio elaborat procjene vrijednosti nekretnine nakon pokretanja stecaja procjenio je da je to zemljište, koje je Pevec kupio za 3,1 milijuna kuna, vrijedi 20 puta više - 61,7 milijuna kuna.

?urda Adlešic negirala je sve optužbe, uz obrazloženje da je zemljište prodano nakon javnog natjecaja na koji se javila samo njihova tvrtka te da je odluku o prodaji donijelo Poglavarstvo ciji je stav tada bio da na zemljištima ne treba zaradivati, nego stimulirati tvrtke da grade pogone i zapošljavaju ljude.

Tvrdi da je bilo zemljišta koje je Grad Bjelovar, da bi privukao investitore, prodavao i po kunu za cetvorni metar, te porucuje da je prijava ne brine.


Podijeli: Facebook Twiter