NATO-ov projektil s Kornata poslan na vještacenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šibenska policija poslala je danas na vještacenje u Ministarstvo unutarnjih poslova dio eksplozivne naprave koji je murterski ribar pronašao na otoku Kornatu sa sjeverne strane, nasuprot uvali Koromašni, za koju dio javnosti sumnja da se može povezati s pogibijom vatrogasaca u tragediji na Kornatu 30. kolovoza 2007., doznaje se od glasnogovornice šibensko-kninske Policijske uprave Marice Kosor.

Naprava je, rekla je Kosor, policiji dostavljena 2. rujna ove godine, a pronadena je nekoliko dana prije, no ne na dijelu otoka Kornata koji je izgorio u požaru u kojem su poginula dvanaestorica vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, nego na dijelu otoka koji požar nije zahvatio.

Kosor danas nije mogla reci koliko ce trajati vještacenje eksplozivne naprave, no dodala je da ce javnost o rezultatima biti pravodobno obaviještena.

Jednu od teorija pogibije vatrogasaca na Kornatu javnosti je ponudio umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Nediljko Pušic, koji tvrdi kako je vatrogasce ubila zaostala bomba NATO saveza, a ne eruptivni požar ili izgaranje nehomogene smjese plinova, kako je tvrdila strucna skupina za istragu o Kornatima i ekipa vještaka.

U medijima je tvrdio da su zrakoplovi NATO saveza, leteci preko tog podrucja na povratku s bombardiranja Srbije, praznili spremišta s bombama iznad Jadrana.

Tu je teoriju medijima iznio i jedini preživjeli vatrogasac s Kornata Frane Lucic, i to prije cetvrte godišnjice pogibije vatrogasaca. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinovic rekao je pak da nema dokaza koji bi potvrdili tu teoriju o pogibiji vatrogasaca.


Podijeli: Facebook Twiter