Odlazim iz Hrvatske razocaran i žalostan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ogorcen na nadležne institucije zbog uskracivanja informacija, Federico Salpietro, sin Talijana koje je gliserom usmrtio zagrebacki tajkun Tomislav Horvatincic, došao je pred Županijski sud u Šibeniku i putem medija zamolio da mu netko pomogne. Kritike je uputio za Lucku kapetaniju Šibenik i istražnog suca Branka Ivica koji mu nisu dali nikakve informacije.

- Razgovarao sam s policijom. Bili su jako susretljivi, suradivali su, a onda smo razgovarali s Luckom kapetanijom i dali su nam termin za sastanak da bi nam dali važne i relevantne informacije. Sastanak je zakazan za danas, jutros sam došao, no kapetan nije bio tamo i mi nemamo ništa. Cak ni istražni sudac nam ništa nije dao, rekao je Salpietro. Na upit je li dobio objašnjenje zašto je odbijen, ironicno je dobacio: "Valjda jer je subota".

Suznih ociju i drhtava glasa kazao je da se sada mora vratiti u Italiju zbog pogreba svojih roditelja Francesca Salpietre i Marinelde Patele, koji su poginuli u utorak kada se u njihovu jedrilicu na moru kod Primoštena, nedopušteno glisirajuci, i to ostavivši plovilo na autopilotu bez nadzora, zabio Horvatincic.

- Obecali su da ce nam dati informacije, da ce nam reci što se dogodilo. Mi to imamo pravo znati. Cekao sam ih i danas, cekam ih još uvijek. Moraju nas što prije kontaktirati. Oni znaju što se dogodilo i moraju nam dati informacije. Vracam se u Italiju na pogreb svog oca i majke. Vracam se bez icega u rukama. Odlazim razocaran i žalostan, kazao je Salpietro te dodao da se nada da ce netko uciniti nešto za njih i da ih se kao obitelj stradalih treba respektirati.

Na pitanje je li tocno da su ga kontaktirali Horvatincicevi odvjetnici i ponudili mu obeštecenje prije eventualne tužbe, bez rijeci je odmahnuo glavom. Podsjetimo, Horvatincic je kazneno prijavljen za izazivanje pomorske nesrece sa neizravnom namjerom i zbog nepomaganja teško ozlijedenim osobama. Ukupno mu prijeti 13 godina zatvora, a istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku u petak mu je odredio mjesec dana pritvora. (Z. DELJANIN/Novi list)

 


Podijeli: Facebook Twiter