Crkva napravila štetu vecu od komunista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare u Puli obrušio se na nedavne ispade Jadranke Kosor u javnosti te na štetu koju je "Crkva u Hrvata" ucinila istarskom narodu u zadnjih sedam dana.

- Crkva je napravila takvu štetu u zadnjih sedam dana kakvu joj, kada je rijec o njezinoj vjerodostojnosti, nisu ucinili komunisti u 50 godina. Jer, sada su svi shvatili da je Crkvi novac mio jednako, ako ne i više od Krista. Odustati od vracanja zemlje u Dajli državi je bio najlakši nacin da se Hrvatska iskoprca iz ove sramote te da povrati polovicu zemljišta u Istri, 200 od ukupno 397 hektara.

Unutar Crkve su shvatili da je vjerojatno bolje da ta dobra uživaju fratri iz Italije nego da nakon ove sramote ubuduce niti jedna vlast ni centimetar Dajle ne ustupi ijednom crkvenom redu. Slovenskoj vladi, primjerice, ne pada na pamet da išta vraca, rekao je Kajin.

Govoreci o premijerkinom govoru na Sinjskoj alki te u Kninu na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Kajin je rekao:

- U Kninu gospoda Kosor pozdravlja generale Mladena Markaca i Antu Gotovinu, a potom je "de facto" spocitava koalicijskim partnerima iz SDSS-a Miloradu Pupovcu i Slobodanu Uzelcu da brane cetnicku politiku. Kosor voli Hrvatsku, ali sve što radi cini iskljucivo u svom i HDZ-ovom interesu. To je pogrešno, jer odavno HDZ-ovi interesi nisu državni interesi.

Prodavati buducnost Hrvatske za dva izborna poena nije dobar posao. Gotovina je prije svega žrtva Tudmanove i Šuškove politike koja je, po oslobodilackoj i posve legitimnoj akciji "Oluja", dozvolila pljacku i palež Krajine te niz ubojstva nedužnih civila. Pitam se: što je Jadranka Kosor ucinila za Markaca i Gotovinu?

Govoreci o izborima Kajin je istaknuo:

- Nama je dobro da se na izbore javljaju HDZ-ovi tajkuni, no to nece puno mijenjati na stvari. U slucaju da koalicija SDP-HNS-IDS-HSU osvoji samo jedan mandat više, to znaci da HDZ osvaja devet, odnosno s Istrom i Rijekom 10 mandata manje, i to ce biti dovoljno za preuzimanje vlasti.  (C. B. GALIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter