Biskup Milovan ogradio se od Jakovljevicevih izjava!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecko-pulski biskup Ivan Milovan dao je u utorak izjavu za javnost koju je prenijela Informativna katolicka agencija (IKA ) koju je osnovala Hrvatska biskupska konferencija.

- U duhu tradicionalne vjernosti i poštovanja našeg episkopata prema Svetom Ocu, u svezi s novijim vijestima koje donose hrvatski masmediji (novine, televizija), a odnose se na spor izmedu moje biskupije porecke i pulske i benediktinske opatije Praglia, koje je dao moj kancelar don Ilija Jakovljevic, smatram se dužnim naglasiti da isti vlc. Ilija nije bio od mene izricito autoriziran za davanje takvih izjava.

Napominjem da s doticnim izjavama ako su negdje uvredljive za Svetu Stolicu nisam suglasan, kazao je Milovan Iki. (GI)

Bozanic: Uvredljive primjedbe na racun Svetog Oca

Kardinal Josip Bozanic je na otocicu Visovcu predvodio misu na proslavi blagdana Gospe od Andela te je tijekom propovijedi istaknuo da se ovih dana bezobzirno napada papu Benedikta XVI.

- Papa Benedikt XVI. za svog pohoda Hrvatskoj ispunio nam je dušu svojom blizinom. Svjedoci smo, na žalost, da sve veliko u Hrvatskoj nailazi na obescjenjivanje. Slušamo razna tumacenja, bezobzirne i uvredljive primjedbe na racun Svetog Oca i njegove službe, koje bi u svakoj uljudenoj zemlji morale naici na negodovanje - kazao je kardinal Bozanic.

Kardinal Bozanic nakon misnog slavlja odbio je novinarima komentirati slucaj povrata imovine i samostana Dajla talijanskim benediktincima, a svecenici iz njegove pratnje na koncu su tek prenijeli poruku da ce se Bozanic o slucaju službeno ocitovati tijekom ovoga tjedna.(NL)

Kosor uvjerena da ce se situacija sa Vatikanom razriješiti

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je da nije vidjela priopcenje Svete Stolice u vezi sa sporom oko povrata nekretnina župe Dajla pa ga ne može komentirati, ali je izrazila uvjerenje da ce se situacija razriješiti.

- Morala sam kao predsjednica Vlade primiti i poslušati biskupa Milovana sa suradnicima i dati mu potporu jer situacija u kojoj se nalaze i on i biskupija je vrlo teška, izjavila je Kosor.

Takoder je rekla da je napisala pismo Svetom Ocu te da je sigurna da ce pomoci u razrješenju te situacije.

"Takoder sam sigurna u dobru suradnju s kardinalom Josipom Bozanicem, kojega cijenim i poštujem, kao i našu dosadašnju suradnju", rekla je. (H)


Podijeli: Facebook Twiter