Milanovic: Koalicija nije ugrožena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SDP-a Zoran Milanovic rekao je u petak da potpisivanje ugovora o nastavku projekta Brijuni Rivijera izmedu predsjednice vlade i HDZ-a Jadranke Kosor i istarskog župana Ivana Jakovcica nece ugroziti koaliciju, bez obzira što su se on i SDP prije nekoliko dana usprotivili da se taj ugovor potpisuje uoci izbora.

Novinarima u središnjici stranke je na pitanje hoce li koalicijski "brak" izdržati krizu ili ce se raspasti, Milanovic je rekao da tu nema braka, ali ima partnerstva, te da je njegov dijalog s Jakovcicem uvijek bio "dobar, prijateljski i neprekinut".

Napomenuvši da su njegove ranije izjave o tom ugovoru bile njegovo ocekivanje da ce ugovor potpisati nova vlada, Milanovic je rekao da je Jakovcicev postupak "ljudski i politicki" razumljiv. Jakovcic je zadnjih deset godina radio na tom projektu, u cemu ga je osam godina HDZ vrlo perfidno opstruirao, ustvrdio je Milanovic, dodavši da razumije Jakovcicev poriv i ambiciju da to napravi te da vjeruje kako to radi u najboljem interesu za Istru.

Milanovic je istaknuo da za projekt nisu osigurana sredstva, a neke stvari treba još definirati s obzirom da neke opcine tim modelom nisu zadovoljne. Milanovic smatra spornim i što je vlada napisala ugovor "navrat nanos", nakon što je HDZ godinama namjerno opstruirao predati državnu imovinu, odreci se nekretnina i srušenih vojarni "s kojima ne zna što hoce, ali zna što nece".

Za taj projekt nema ni "prebijene državne kune", kao što niti jedna lipa nije predvidena za projekt bolnice u Puli, vjerojatno najlošije bolnice u Hrvatskoj, naglasio je Milanovic. Osam godina ne rade ništa, a na pocetku predizborne kampanje dolaze s penkalom, ali bez novaca, dodao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter