Alen Poropat naden mrtav kod Buzeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas oko 13.45 sati, na podrucju izmedu Mohorovih njiva i Selca, u dubokoj provaliji, 50-ak metra udaljenoj od državne ceste Lupoglav - Buzet, pronaden je skuter i tijelo nesretnog Alena Poropata. Metalik sivi skuter piaggio X8 registarskih oznaka RI -349 MH, a potom i tijelo Rijecanina, pronašao je Alenov prijatelj Emil Cerneka.

- Zadnji sam ga vidio živoga i prvi ga nažalost pronašao u takvom stanju, izjavio je vidno šokiran Cerneka. Pretpostavka je da se Alen Poropat Šole kretao iz pravca Rijeke prema Buzetu te sletio s ceste i završio na padini provalije.

U potrazi za Alenom Poropatom, Rijecaninom nestalim prije 55 dana, danas je pretražen pogranicni pojas s obje strane hrvatsko-slovenske granice, a potom i podrucje istocno od Buzeta.

Sudjelovalo je više od pedeset dobrovoljaca; hrvatskih i slovenskih vatrogasaca, Alenovih prijatelja, clanova facebook grupe "Nestao Alen Poropat Šole" kao i predstavnika buzetskih udruga od planinara, enduro motorista, speleologa do lovaca, koji su podijeljeni u trinaest grupa, od 9 sati procešljavali pogranicno podrucje od oko 50 cetvornih kilometara površine.


Podijeli: Facebook Twiter