Kruljac: Nisam kriv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nisam ni za što kriv, izjavio je u subotu general Mladen Kruljac USKOK-ovim istražiteljima, nakon cega im je detaljno opisao svoju ulogu u svemu što mu je stavljeno na teret. Sve optužbe redom je porekao, a je li pri tome teretio ikoga drugoga, za sada nije poznato.

Njegov branitelj, odvjetnik Marko Dumanic po završetku ispitivanja nije mogao navoditi detalje Kruljceva iskaza buduci da je istraga tajna, no potvrdio je da je general negirao optužbe.

No, istražitelji ipak ne vjeruju da nije imao baš ništa s optužbama zbog kojih je uhicen. Iako još nije službeno podnijet istražni zahtjev, USKOK zapovjednika Hrvatske kopnene vojske te još petoricu osumnjicenika tereti za malverzacije zemljištem u opcini Sibinj nedaleko od Slavonskog Broda.

Uz Kruljca,tužitelji su ispitali i Zdravka Sockovica, celnika brodsko-posavskog HDZ-a, Ivicu Batinica, nacelnika opcine Sibinj, Ivana Miškovica, bivšeg vijecnika, poduzetnika Ivana Rimca, te Željka Garica autoprijevoznika.

USKOK ima rok do sutra u 10 sati podnijeti zahtjev za odredivanjem istražnog zatvora.

Iako su istražitelji duže vrijeme radili na ovom slucaju, uhicenja su izvršena tek sada, samo nekoliko dana uoci najavljenog Kruljcevog putovanja u SAD. Sporno je, koliko se za sada zna, zemljište što ga je Opcina Sibinj namijenila zoni malog gospodarstva. Vlada ga je, naime, poklonila Sibinju, iako su ranije postojali planovi da ga se dodijeli Slavonskom Brodu. Zemljište je naknadno prodano poduzetniku Rimcu, a vojna mehanizacija obavila je rašcišcavanje i radove na prilaznim cestama.

U rasvjetljavanje ovog slucaja bila je ukljucena i Vojna sigurnosno-obavještajna agencija. Prema rijecima upucenih, cijeli se slucaj, da nije bilo pritisaka, mogao riješiti i ranije. Postoje nagadanja da bi još neke osobe iz bivšeg vojnog vrha mogle završiti u USKOK-ovoj istrazi.


Podijeli: Facebook Twiter