Ivan Cehok ostaje u zatvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Varaždinskom gradonacelniku Ivanu Cehoku u petak je produljen istražni zatvor za još dva mjeseca, dok je suosumnjiceni poduzetnik Davor Patafta za obranu sa slobode ponudio najvecu jamcevinu u povijesti hrvatskog pravosuda od cak 12 milijuna kuna.

Ako sud iducih dana odbaci USKOK-ovu žalbu na jamcevinu, Patafta ce izaci na slobodu. Pritvor protiv varaždinskog gradonacelnika produljen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

USKOK je u petak protiv Cehoka proširio istragu pokrenutu prije mjesec dana zbog sumnje da je zlouporabio položaj i ovlasti i oštetio gradski proracun za 29 milijuna kuna. Sada ga se sumnjici da je pokušao omoguciti Patafti da s fiktivnih 6,2 milijun kuna preuzme vecinsko vlasništvo nad varaždinskom gradskom tvrtkom Zracna luka - Varaždin Airport vrijednom 21 milijun kuna. Tereti ga se i da je oštetio grad za cetiri milijuna kuna koliko su iznosile dvije gradske pozajmice Pataftinoj tvrtki.

Uz Cehoka i Pataftu, koji ce ostati u pritvoru dok odluka o jamcevini ne postane pravomocna, pritvor je produljen i treceoosumnjicenoj Narcisi Huljev, predsjednici uprave jedne od Pataftinih tvrtki.


Podijeli: Facebook Twiter