Becic opet nacelnik Odjela organiziranog kriminala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djelatnik istarske policije Enes Becic u ponedjeljak je konacno i preuzeo radno mjesto nacelnika Odjela opceg kriminaliteta s kojega je premješten prije godinu dana, a na kojem je do sada radio Elvis Bencic.

Becic je vracen na bivše radno mjesto nakon što je Odbor za državnu službu pri Ministarstvu uprave prije nekoliko dana donio konacno rješenje kojim poništava ono PU istarske o njegovom premještanju. Ista takva rješenja ocekuju se i za Dragutina Cestara, bivšeg nacelnika krim-policije, i Mladena Grozdanica, bivšeg nacelnika Odjela organiziranog kriminala, koji su smijenjeni lani u svibnju.

Donošenje konacnih rješenja predložio je saborski Odbor za pritužbe i žalbe koji je prošlog tjedna razmatrao predstavke trojice djelatnika PU istarske.

Podsjetimo, Cestar, Grozdanic i Becic smijenjeni su na prijedlog nacelnika PU istarske Mladena Blaškovica, a rješenja o premještanju je potpisao ravnatelj policije Oliver Grbic. Blaškovic je smjene obrazložio potrebama službe. Medutim, trojica djelatnika su se žalila na premještaj Odboru za državnu službu, a ovaj je njihove žalbe lani u listopadu usvojio te poništio rješenja.

No, umjesto da se oni vrate na stara, oni se ponovno rasporeduju na mjesta zbog kojih su se žalili, pa se isti scenarij ponavlja vec i treci put. Zbog kršenja više zakona kada su premještanja tih djelatnika u pitanju, sindikat PU istarske zatražio je upravni i inspekcijski nadzor.


Podijeli: Facebook Twiter