Ocevid o požaru u rafineriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sisackoj rafineriji, u kojoj je jucer buknuo požar, traje ocevid, izvijestila je danas na konferenciji za novinare u sisacko-moslavackoj Policijskoj upravi glasnogovornica Iva Hranitelj.

Ocevid provodi policija uz istražnu sutkinju Županijskoga suda u Sisku i zamjenike državnog odvjetnika te djelatnike Centra za forenzicka ispitivanja, istraživanja i vještacenja "Ivan Vucetic".

Glasnogovornica je podsjetila da je policija dojavu o požaru primila u 10.50 sati te da je, po prvim prikupljenim podatcima, požar buknuo u pogonu u kojem se obavljaju tehnološki procesi s ugljikovodikom, gdje su cjevovodi poceli propuštati. Na mjesto na kojem je buknuo požar stigla je jucer, na temelju dojave, i inspektorica zaštite okoliša, koja je na mjernim postajama ocitala kakvocu zraka, izvijestila je danas Iva Hranitelj.

Prilikom gašenja ozlijedena su šestorica vatrogasaca - jedan teško, kojemu život nije u opasnosti, a petorica lakše. Rijec je o opeklinama prvoga i drugog stupnja. Svim ozlijedenim vatrogascima pomoc je pružena u Opcoj bolnici dr. Ive Pedišica u Sisku.

Požar koji je buknuo jucer oko 10.30 sati u sisackoj rafineriji ugašen je poslije 14 sati. Oblak gustog dima bio je visok i do 200 metara, a po svjedocenju gradana, odjeknulo je više eksplozija. Požar je gasilo više od 130 vatrogasaca i 60 vozila. Neki Sišcani cije su kuce uz pogon KP-6, gdje je buknuo požar, nakratko su evakuirani zbog dima i straha od širenja požara.

Rafinerija nafte Sisak poduzela je jucer sve mjere kako bi ugašeno požarište bilo u potpunosti sigurno za okruženje, ukljucujuci i 24 satni nadzor, a nakon policijskog ocevida koji je u tijeku poduzet ce se sve potrebne mjere kako bi se što prije normalizirao rad postrojenja u Rafineriji, priopceno je danas iz Sektora korporativnih komunikacija INA-e.

Nakon završetka policijskog ocevida i uspostave sigurnih uvjeta za daljnje aktivnosti pristupit ce se utvrdivanju svih detaljnih okolnosti tog dogadaja te nastala materijalna šteta, a u tijeku su aktivnosti cišcenja lokacije te preostalih zaostalih ugljikovodika s ciljem osiguranja lokacije, stoji u priopcenju. Tijekom dogadaja nije bilo prekoracenja koncentracije tvari koje imaju utjecaja na okoliš, dodaje se.


Podijeli: Facebook Twiter