Nastavlja se potraga za Antonijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveca potraga u povijesti Hrvatske organizirana je u subotu za Antonijom Bilic iz Kricaka kod Drniša, 17-godišnjakinjom kojoj punih 12 dana nema niti traga. Više od 200 ljudi okupilo se u 7 sati kod željeznicke postaje u Drnišu te su krenuli u "cešljanje" golemog podrucja od Drniša prema Splitu u nadi da ce naci nestalu djevojku ili bilo kakav trag koji ce dovesti do njena pronalaska.

'Pronadeni predmeti ne mogu se povezati s nestalom 17-godišnjom Antonijom Bilic', izvijestila je kasnije Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske. Potraga za nestalom djevojkom nastavlja se i u nedjelju.

U potrazi, uz policajce, sudjeluju pripadnici Gorske službe spašavanja s deset pasa tragaca, dobrovoljni vatrogasci, lovci i gradani, koriste se i termo kamere, a tragace je iz zraka pratio helikopter.



- Rijec je o vrlo zahtjevnoj potrazi jer polazimo od mjesta zadnjeg videnja, a vanjske granice zone potrage ne postoje. Radi se o ogromnom podrucju, kazao je Vinko Prizmic, procelnik HGSS-a, dodavši da su na razlicitim lokacijama pronadeni razni predmeti, ali nestale osobe nema.

Zbog nadene majice za koju se sumnja da bi mogla pripadati Antoniji policija je u subotu blokirala selo Otavice te se provode vještacenja, a blokirano je i selo Cenici kako bi se provjerila napuštena kuca i gusterna na koju je pas tragac reagirao.

- Imamo raznih tragova i oni se provjeravaju, rekao je Prizmic, dodavši da se potraga nastavlja do daljnjega, odnosno do pronalaska nestale djevojke.

Antonija Bilic posljednji put je videna 7. lipnja kako stopira na Cikolskom mostu u Drnišu gdje je ušla u bijeli šleper s plavom ceradom. Zahvaljujuci ocevicima izraden je fotorobot vozaca šlepera za kojim policija intenzivno traga, no usprkos stotinama dojava gradana, ni njega još nisu uspjeli pronaci.

- U tijeku su provjere osoba koje slice objavljenom fotorobotu. Do sada je poimenicno provjereno više od 350 takvih osoba. Nitko od njih nije doveden u izravnu vezu s nestankom maloljetne Antonije Bilic - priopceno je iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

Policija i dalje pregledava zapise s nadzornih kamera na autocestama, benzinskim postajama, parkiralištima, a provjeravaju se i prijevoznicke tvrtke koje imaju šlepere što opisom odgovaraju onome u koji je ušla Antonija. Potraga se širi i izvan Hrvatske te se pregledavaju i snimke s granicnih prijelaza, a o nestanku maturantice iz Drniša obaviještene su i policije susjednih zemalja. (Z. DELJANIN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter