Karamarko: Nisam u sukobu s premijerkom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sporazum o suradnji u zaštiti prijevoza novca i drugih vrijednosti izmedu ministarstava unutarnjih poslova Hrvatske i Slovenije, koji su u Valbandonu potpisali ministrica Katarina Kresal i ministar Tomislav Karamarko, zbog dnevnopolitickih dogadanja u Hrvatskoj pao je u drugi plan interesa novinara.

- Nisam u sukobu s premijerkom Jadrankom Kosor. Bilo bi apsurdno da jesam. Ja sam clan Vlade, Vlade koja je ostvarila sjajne rezultate u pregovorima s Europskom unijom. Policija je odradila veliki posao u poglavljima 23 i 24, koja se odnose na pravosude i borbu protiv korupcije. Nisam clan HDZ-a niti to namjeravam biti. To su predizborne igre koje nitko pametan ne uzima za ozbiljno, pa ni premijerka i ja, odgovorio je Karamarko na novinarsko pitanje o medijskim napisima da je navodno u sukobu s premijerkom.

Karamarko je za postupanje policije na Gay Prideu u Splitu prošlog tjedna rekao da je bilo profesionalno i ucinkovito, da je policija privela oko 130 osoba, da je 30 kazneno prijavljenih te da nitko od sudionika Pridea nije bio ozlijeden.

Kresal i Karamarko dosadašnju su medusobnu suradnju ocijenili vrlo dobrom, a potpisivanje ovog sporazuma pravna je podloga te suradnje, koja treba postojati izmedu dviju uredenih država. Radi se o cisto policijskom pitanju i poslovima koji su se i dosad odvijali i temeljili na starom ugovoru o policijskoj suradnji.

Karamarko je rekao da je suradnja dvaju ravnateljstava još cešca te da se odvija na zadovoljstvo slovenskih turista, kojima se želi omoguciti ugodan i siguran boravak u Hrvatskoj i brži prijelaz granice. Zahvalio je Sloveniji na njenoj ulozi u pristupnim pregovorima Hrvatske s EU-om. (S. BODLAJ IVAŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter