Pulski odvjetnici pod istragom USKOK-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

USKOK provodi istragu protiv dugogodišnjeg tajnika odnosno voditelja Kaznene pisarnice Vrhovnog suda RH Hakije Rizvica i desetak odvjetnika iz Zagreba, Zadra i Pule. Rizvic je osumnjicen zbog odavanja službene tajne, a advokati zbog poticanja na isto kazneno djelo.

U dopisu Vrhovnog suda navodi se da je 22. srpnja prošle godine Vrhovni sud zaprimio dopis DORH-a odnosno USKOK-a kojim se traži dostava ovjerenih preslika odredenih predmeta Vrhovnog suda i rješenja o postavljanju osumnjicenog Hakije Rizvica na radno mjesto voditelja Kaznene pisarnice. Vrhovni sud posebno naglašava da ih USKOK nije obavijestio o konkretnnim djelima zbog kojih je Rizvic osumnjicen.

Inace, postupak protiv Rizvica i desetak odvjetnika vodi se u rijeckom USKOK-u gdje su svi akteri vec dali svoje iskaze. Rizvicev odvjetnik Cedo Prodanovic odbio je komentirati informaciju da je njegov klijent postigao nagodbu s USKOK-om po kojoj priznaje svoju krivicu i prihvaca sankciju od sedam mjeseci zatvora s rokom kušnje od pet godina.


Podijeli: Facebook Twiter