Šeks: Briga Nobila za Polanceca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks optužio je zagrebackog odvjetnika Antu Nobila da cak i po cijenu da našteti svom klijentu Damiru Polancecu želi nauditi HDZ-u. Na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a Šeks je rekao da Nobilo to radi jer ga je 2007. zbog obiteljskog nasilja tadašnja predsjednica HNS-a Vesna Pusic eliminirala kao kandidata za ministra pravosuda ako HNS pobijedi na izborima.

- Nobilo je kao strategiju i taktiku obrane izabrao jedan poseban naum koji se sastoji od niza politickih atentata na HDZ, na vrh HDZ-a, na Predsjedništvo HDZ-a i na predsjednicu stranke Jadranku Kosor. U više javnih istupa rekao je da cijelu strategiju temelji na ratu protiv HDZ-a, da mu je cilj demontaža HDZ-a te da ce glavni akteri sljedeceg napada biti premijerka Kosor i ministar unutarnjih poslova, rekao je Šeks komentirajuci Nobilove izjave u središnjem Dnevniku HTV-a u nedjelju.

Dodao je da je Nobila zbog slicnih izjava vec uvjetno kaznila Odvjetnicka komora, ali da on bez obzira na to nastavlja s istim ponašanjem.

- On i dalje nastavlja svoj rat protiv HDZ-a. Njemu je Polancec samo puko sredstvo. Briga njega za konacnu Polancecovu sudbinu. Njemu je samo cilj kriminalizirati HDZ, što je ipak posao nekih drugih tijela i organa, rekao je Šeks, koji nije detaljnije pojasnio uzrocno-posljedicnu vezu izmedu Nobilovog rata protiv HDZ-a i cinjenice da je ostao bez funkcije ministra pravosuda.

Šeks je kritizirao i novinare i urednike HTV-a jer u spomenutom prilogu, kojem je tema bila moguca kaznena odgovornost HDZ-a kao pravne osobe, nije dana mogucnost nikome iz HDZ-a da kaže što o tome misli, odnosno nije pitana druga strana.

Nekadašnji glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak rekao je da se HDZ uvijek financirao transparentno - iz državnog i lokalnih proracuna te od donacija koje su sve objavljene.

- Nikad ni na jednom tijelu HDZ-a, pa ni na Predsjedništvu, nije se raspravljalo, razgovaralo ili se zagovarao nikakav drugi nacin financiranja stranke. Osim toga, Državna je revizija uvijek na osnovi našeg završnog racuna ustvrdila da je poslovanje HDZ-a uvijek bilo u skladu sa zakonom, rekao je Jarnjak. Dodao je da je što se tice nabave spornog BMW-a na odgovarajucim institucijama da pronadu je li netko odgovoran i da utvrde imenom i prezimenom o kome se radi. (Z. CRNCEC, S. ABRAMOV/Novi list)

 


Podijeli: Facebook Twiter