"Latinica" ce i dalje biti kontroverzna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petnaest minuta dulja nego dosad, ali jednako kontroverzna kao i proteklih 17 godina, tako Denis Latin najavljuje novu sezonu "Latinice" koja 20. rujna, nakon jednogodišnje stanke, krece svakog ponedjeljka na HTV1. Vec prva emisija trebala bi uzburkati duhove, jer ce se Latin i ekipa istraživackih novinara pozabaviti aferom "Hypo".

- Osim Hypo banke, medu prvim emisijama bavit cemo se Haaškim sudom i Antom Gotovinom, ali kao i dosad, necemo prežvakavati stare materijale, nego donositi nove i ekskluzivne. Špica emisije, studio i scenografija ostaju isti zbog rigoroznih mjera štednje na HRT-u, kazao je Latin.

Ništa bez konflikta
Novi pocetak jedne od najdugovjecnijih prisavskih emisija ipak ne može proci bez konflikata unutar kuce: Latin je od urednika informativnog programa Renata Kunica tražio istu ekipu koja je i dosad radila najrelevantnije priloge koji su imali odjeka u javnosti, ali je ovaj, iz nepoznatih razloga, odbio pripustiti u emisiju Sašu Kosanovica i Jagodu Bastalic.

Rijec je o reporterima koji su zadnjih desetak godina otvarali teme koji su "Latinici" osiguravali visoke rejtinge gledanosti pa je tako Kosanovic radio prilog o imovini Ive Sanadera u vrijeme kad je bivši premijer imao golemi utjecaj na medije, poglavito na HTV.

- Tražio sam istu ekipu, ali su odobreni svi osim Kosanovica i Bastalic. Ta prica, barem što se mene tice, još nije završena. S Kunicem sam još u lipnju dogovorio da se "Latinica" i dalje radi oštro, bez ikakvih ustupaka i pritisaka sa strane, porucio je Latin.

Kandidatura kao šala
Upitali smo ga ima li i dalje politickih ambicija, nakon što je zbog najave svoje predsjednicke kandidature, izgubio emisiju na godinu dana.

- Nemam. Ta kandidatura je bila šala koja je Hloverki Novak Srzic i Vanji Sutlicu dobro došla da mi zabrane emisiju, oštro ce Latin prema direktorici programa, možda i zbog toga što Hloverka nema više nikakve nadležnosti nad Informativnim programom.

"Latinica" ce se i dalje snimati unaprijed iako su njeni najveci protivnici, kako iz visoke politike tako i iz Programskog vijeca HRT-a, kazivali da ce opet na male ekrane tek kad se bude snimala uživo.

- Ništa nije sporno u snimanju unaprijed, to je još jedna Hloverkina izmišljotina. U "Latinici" smo uvijek izvlacili deblji kraj jer smo 17 godina govorili istinu, što Hloverka nikad nije radila, zakljucuje Latin vec poslovicnim opaskama na racun svoje bivše šefice.


Podijeli: Facebook Twiter