Na Cvjetnom trgu slavili Zemlju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zagrebackom Cvjetnom trgu u subotu je proslavljen 40. dan planeta Zemlje - 22. travnja, u organizaciji tvrtke Ecogreen Europe, Ivanic Grada i Udruge studenata biologije BIUS.

Direktor proslave i programa 40. dana planeta Zemlje, specijalist održivog razvitka Robert Kakarigi, istaknuo je da su se na Cvjetnom trgu okupili predstavnici civilnog, javnog i privatnog sektora koji se brinu o okolišu, našem planetu i zdravlju ljudi.

Želimo potaknuti ljude na razmišljanje o smanjivanju utjecaja na okoliš - mnoge organizacije, cak i velike tvrtke okrecu se tzv. korporativnoj odgovornosti, brinu o zaštiti okoliša i o svojim djelatnicima i upravo te tvrtke ce kasnije u sklopu održivog razvitka biti spremne za ono što propisuje Europska unija, rekao je.

Kakarigi je pozvao premijerku Jadranku Kosor i predsjednika Ivu Josipovica da iskoriste svoje ovlasti i potaknu raznim zakonima i subvencijama proizvodnju zelenih tehnologija u Hrvatskoj jer je hrvatska buducnost, smatra, upravo u izvozu takvih proizvoda: u proizvodnji elektromotora, decentraliziranih sustava za procišcavanje voda, cistoj proizvodnji energije i dr. ali i u ekološkoj poljoprivredi i održivom turizmu, u kojima Kakarigi vidi radna mjesta za svih 317 tisuca nezaposlenih hrvatskih državljana.

Na proslavi pod nazivom "Planet Zemlja na Cvjetnom" okupili su se i predstavnici Turisticke zajednice Ivanic Grada i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrtnika iz Ivanic Grada i okolice Zagreba koji predstavljaju ljekovito i zacinsko bilje, proizvode od buce, ekološke biljne preradevine, obucu za folklor i proizvode od lana i tkalacku radionicu.


Podijeli: Facebook Twiter