Jurica s tajnicom u Aspen i Cancun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veleposlanik pri UN-u u New Yorku Neven Jurica državne novce trošio je na kockanje u Las Vegasu, dok je na odmor išao u Aspen, pa cak i u prestižno meksicko ljetovalište Cancun. Podsjetimo, Uprava za financijsko-materijalne poslove Ministarstva vanjskih poslova otkrila je da je veleposlanik Neven Jurica tijekom 2007. i 2008. godine skupio cak 141 tisucu dolara neopravdanih troškova, zbog cega je prijavljen USKOK-u.

Odmah po saznaju da se pregledavaju svi njegovi troškovi na službenim karticama, Jurica je uplatio 141 tisucu dolara na razne racune, no bilo je prekasno. Prije nekoliko dana protiv hrvatskog veleposlanika podignut je optužni prijedlog, a Jurica i njegova tajnica Korana Došen povuceni su iz Amerike. Pregledom slipova i troškova ustanovljeno je da je Jurica državnim novcem sebi i tajnici placao odlaske u spomenuta prestižna odredišta.

Vecernji list piše i da je Jurica 1993. godine na veleposlanstvo u Canberri potrošio cak 1,6 milijuna dolara. Kao veleposlanik u Australiji od 1992. do 1995. godine iza sebe je ostavio dug od 370.000 dolara, a za vrijeme mandata u Oslu predvidene troškove za reprezentaciju probio je za cak 850 posto.


Podijeli: Facebook Twiter