ISTRAMET

Jako nevrijeme zahvatilo dijelove Hrvatske, u samo dva sata ZABILJEŽENO GOTOVO 14.000 UDARA MUNJA

| Autor: Petar RADOVAN / Istramet
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Najavljena promjena vremena i zahladnjenje koje su meteorolozi prognozirali u nedjelju poslijepodne je zahvatilo dijelove Hrvatske, izvještava Večernji list.

Iako je veći dio nedjelje bio vruć i sparan, prema kraju dana vrijeme se sve više pogoršavalo. Tako je u poslijepodnevnim satima zapadnu Slavoniju zahvatilo olujno nevrijeme praćeno tučom.

Nevrijeme je zahvatilo područja Novske i Okučana.

Kako javlja HAK promet je pojačan i usporen na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, Istarski ipsilon, na Jadranskoj i Ličkoj magistrali. Na državnoj cesti DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica promet je zabranjen za vozila iznad 15 tona zbog oštećenja kolnika. Vozače se poziva na dodatni oprez.

Karlovac-Zagreb večeras:

Prema dojavama čitatelja Večernjeg lista ljudi se zaustavljaju u tunelu na autocesti kako im se vozila ne bi oštetila.

U Dalmaciji se također na nekim mjestima “otvorilo” nebo. Iznad Dinarida formiralo se oblačno vrijeme koje je Zagori donijelo kišu, pljuskove, grmljavinu, a negdje i tuču. Nema informacija da je tuča napravila veću štetu, izvještava Večernji list.

Prema podacima s Istrametovog grmljavinskog senzora, od 20:30 do 22:30 sati na području Hrvatske i bliže okolice zabilježeno je čak 13 805 udara munja, a taj broj konstantno raste. Karte pojave munja možete pratiti ovdje. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini