FESTIVAL KOJI OSTVARUJE DJEČJE GLAZBENE SNOVE

MALI VELIKI MIKROFON: Grand prix u rukama Lare Pliško iz Fažane

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO


Druga nagrada žirija u kategoriji pjevača viših razreda osnovne škole pripala je Toniju Hrvatinu iz Labina, a treća Luisi Bazjak iz Buzeta

Još se jednom potvrdio kao glazbeni fenomen Istre, županijski dječji festival "Mali veliki mikrofon" koji je u svom 22. izdanju na buzetskom Trgu Goričica okupio mlade pjevače u borbi za ukupno trinaest festivalskih nagrada. Prilika je to nastupiti pod svjetlima reflektora uz prateće vokale, uz raskošnu produkciju koju kao da potpisuje velika televizijska kuća, a ne mala udruga "Mali veliki mikrofon" iz Buzeta iza koje stoji samo jedna jedina osoba, autor i idejni voditelj Alan Poropat, koji ostvaruje glazbene dječje snove.

Nastupio 31 pjevač

U natjecateljskom dijelu programa kroz 25 glazbenih brojeva predstavio se 31 pjevač osnovnoškolskog uzrasta, a najuspješniji su se okitili s trinaest festivalskih nagrada. Grand prix 22. izdanja "Malog velikog mikrofona" otišao je u ruke Lare Pliško iz Fažane. Drugu nagradu žirija koji je zasjedao pod predsjedanjem profesorice glazbene kulture i kantautorice Mirele Zemčak, osvojio je Toni Hrvatin iz Labina, a treću nagradu Luisa Bazjak iz Buzeta. U kategoriji pjevača nižih razreda osnovne škole, žiri je prvu nagradu dodijelio Edini Kurtović iz Kaštelira, drugu Toniju Milevoju iz Labina, a treću Emi Ostoni iz Vodnjana. Prvu nagradu publike osvojile su Ivona Grižančić i Maria Gržinić iz Buzeta, drugu Mirjam Andrejević iz Lupoglava, a treću Vita Perišić iz Buzeta. Nagrada dječjeg žirija pripala je Toniju Milevoju iz Labina, a za interpretaciju Lari Brizić iz Kaštelira. Nagradu za najboljeg debitanta osvojila je Ema Bubola iz Novigrada, a za najbolji scenski nastup Mila Krtalić i Kim Korotaj iz Pule.

Uz himnu "Malog velikog mikrofona" festival je otvorila prošlogodišnja pobjednica Valentina Patrun iz Valbandona. Mlade glazbene nade ohrabrila je dogradonačelnica Ana Pernić, uz zahvalu Poropatu što 22 godine organizira hvalevrijedan dječji festival. Festival, koji je trajao puna tri sata, uz Poropata vodila je i Ana Pisak.

U revijalnom dijelu programa nastupile su mlade glazbene nade, od kojih je nekima upravo pozornica Mikrofona bila odskočna daska za ulazak u svijet glazbe: Karla Havić, Natali Radovčić, Noemi Rojnić, Romina Peti i Jure Černeha, Mateo Pilat, Marei i Danijel Damjanović te Stefani Žužić iz Krka, mnogi od njih još uvijek članovi "Malog velikog mikrofon", udruge organizatora festivala. Suorganizator je Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", a pokrovitelj Grad Buzet, koji od samih početka podržavaju rad udruge.Scenografiju već tradicionalno potpisuje Buzećanka Sanja Pernić, koja je ove godine, ocjena je mnogih, doista nadmašila samu sebe. Izvrsno ozvučenje, odlični prateći vokali iz Rijeke Ana Jakšić i Patricija Grbac, sve je to pridonijelo pravom festivalskom ugođaju. Mikrofon konkurira mnogim međunarodnim dječjim festivalima, po raskošnoj produkciji i talentu malih pjevača, i samo je pitanje dana kada će i sam dobiti predznak - međunarodni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini