Pazinjani pobijedili u showu "3,2,1 kuhaj"

Ilustracija (M. SARDELIN/arhiva)
Ilustracija (M. SARDELIN/arhiva)

Kristijan Benić (32) i Martin Špaček (37), kulinarski par iz Pazina, konačni su pobjednici ovogodišnjeg RTL-ovog kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!" koji se u četvrtak navečer okončao u dramatičnoj završnici nakon više od tri mjeseca prikazivanja na malim ekranima. Da su upravo oni pobjednici RTL-ovog kulinarskog natjecanja morali su prema propozicijama čak dva i pol mjeseca tajiti od okoline, i u tome su uspjeli, pa smo ih uoči samog prikazivanja finalne emisije upitali što je presudilo u samom finalu?

Makaruni su presudili

"Iskreno, teže je bilo doći do samog finalnog tjedna nego što je to bila sama završnica", kazao nam Martin Špaček, "Čeh" kako ga zovu u Pazinu u koji se doselio iz Praga. Smatra da je razlika u kulinarskoj sposobnosti i izvedbi između njih i suparnika u finalu, Zdravka i Moire, bila minimalna.

- Bilo je jako naporno, a tempo lud. Ali radi se o pozitivnom "ludilu", jer kada uživaš u kuhanju onda taj stres nije negativan, nego te nosi iz dana u dan naprijed. Puno sam naučio tijekom ta dva mjeseca snimanja i siguran sam da će mi to donijeti puno koristi u budućnosti, kaže Kristijan Benić te dodaje da se radilo o "svakodnevnoj borbi, a na koncu su definitivno presudile nijanse".

- Stvarno su odlučivali detalji, a mada smo i jedni i drugi griješili za nijansu smo u konačnici bili bolji mi, slaže se Špaček te dodaje: "Kao što su gledatelji imali priliku vidjeti, mi smo rižu (za rižot s kunelićem) malčice prekuhali, a biftek (s makarunima i tartufima) malčice prepekli. Drugo je bilo na visini finala. Morate shvatiti da se radi o vrlo stresnoj situaciji, i tu čovjek lako pogriješi. I psihički je naporno, boriš se za vrijednu nagradu i titulu pobjednika, a treba korektno spraviti šest sljedova (kapesanti u vinu i konjaku, carpaccio od lososa…)."

Špaček nam je otkrio i da se bez neizostavne kuharske improvizacije ne bi plasirali u finalni tjedan, a kamoli pobijedili. (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter