BORIS MILETIĆ:

Izborni sabor je pokazao da je IDS stabilan, čvrst i jedinstven


IDS je i na subotnjim unutarstranačkim izborima nastavio s djelomičnom smjenom generacija koju je ta stranka započela na lokalnim izborima sredinom prošle godine. Dio novog čelništva i šest programskih načela koja je izborni sabor stranke prihvatio predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli novi/stari predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Strateške teme i opredjeljenja koja su se našla u programu stranke za naredno razdoblje jesu kontinuitet napretka, daljnja borba za decentralizaciju, razvoj obrazovanja, zatim ekološka izvrsnost, zdravlje i visoku kvalitetu života, te ustrajnost na očuvanju temeljnih vrijednosti koje stranka od osnivanja zagovara i snaženje uloge svojevrsne političke brane bujici konzervativnih i nazadnih snaga u društvu.

Jedna od najznačajnijih programskih točaka odnosi se na gospodarstvo i otvaranje novih radnih mjesta, a govoreći o njoj Miletić je ponovio stav o tome kako će se IDS zalagati za očuvanje brodogradnje kao djelatnosti i najvećeg mogućeg broja radnih mjesta u pulskom Uljaniku, te da će uloga lokalne i regionalne samouprave biti usmjerena u svaki mogući oblik pomoći prema Uljaniku koji bude potreban.

"Izborni sabor je pokazao da je IDS stabilan, čvrst i jedinstven, a ja volim kazati da je naša najveća snaga upravo naše zajedništvo", kazao je Miletić. Potpredsjednik stranke Valter Flego kazao je da je 250 fiducijara IDS-a iznjedrilo mnoštvo novih ideja i inicijativa.

"Na nama je odgovornost jer politika je timski sport gdje smo svi sastavni dio te ekipe, na nama je odgovornost od mjesnog odbora pa sve do EU parlamenta da realiziramo sve zadatke koje smo donijeli", kazao je Flego.

Na konferenciji za medije predstavljeni su novi potpredsjednici stranke Katarina Nemet, Roberta Kalčić Savatović i Loris Peršurić, te članovi predsjedništva Alen Golja i Merella Mladin. (M. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater