PULA: SPEKTAKULARNA KRAĐA TIJEKOM PRODUŽENOG NOVOGODIŠNJEG VIKENDA

Iz autosalona ukrali ključeve pa s parkirališta odvezli četiri Mazde!


Produženi novogodišnji vikend i, po svemu sudeći, dobro poznavanje prilika, za počinitelja, a vrlo je izvjesno da ih je bilo više, bili su podloga za savršen scenarij za bizarnu krađu. Naime, čak četiri automobila, jedan novi i tri rabljena, "isparila" su tijekom proteklih nekoliko dana, u periodu od 29. prosinca do 2. siječnja, s parkirališta autosalona Auto Benussi u pulskoj Mutilskoj ulici, izvijestila je jučer Policijska uprava Istarska.

A krađa četiri vozila, dvije Mazde CX 5 i dvije Mazde 6, s tako frekventne pozicije uistinu jest bizarna, budući da se autosalon nalazi na vrlo frekventnom mjestu, neposredno uz jednu od naposjećenijih benzinskih postaja u gradu i tik uz "aktivno" gradilište novog hipermarketa. Benzinska postaja "osigurana" je s više nadzornih kamera, a ima ih i spomenuti autosalon, što su okolnosti koje bi trebale ići na ruku istražiteljima, ali i vlasniku Auto Benussija.

Vlasnik Auto Benussija Fabio Benussi nije želio govoriti o slučaju, a pričljiviji nisu bili ni djelatnici benzinske postaje koja inače radi 0-24. Naime, benzinska je bila jedna od prvih adresa koju su posjetili istražitelji upravo s obzirom na brojne nadzorne kamere uokolo jer bi snimke mogle biti najkonkretniji trag prema počiniteljima.

Kako doznajemo, zasad neutvrđenog dana i u neutvrđeno vrijeme tijekom vikenda i(li) ponedjeljka krađi automobila prethodila je provala u prodajni prostor autosalona, odakle je počinitelj ukrao nešto novca i ključeve automobila parkiranih ispred samog ulaza, te se potom neometano odvezao. Moguće da su počinitelji autosalon obili tijekom noći, a vozila odvezli tijekom dana kada bi bili manje uočljivi. (M. SARDELIN, M. VUKŠIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of