Već smo jele tartufe, ali sada znamo i otkud potječu

Motodrom (A. DAGOSTIN)
Motodrom (A. DAGOSTIN)

Poznate blogerice s društvenih mreža pristigle s Dalekog Istoka proteklog su tjedna boravile na području Istre u sklopu kampanje "Share Istria" Turističke zajednice Istarske županije kojom se želi promovirati turističku destinaciju Istru u svim zakucima svijeta. Iako pomalo umorne od sunca i mora, tri su ljupke mlade djevojke koje smo susreli u grožnjanskom ugostiteljskom objektu Kaya Energy Bar & Design bile vrlo susretljive te nam otkrile svoje dojmove o Poluotoku. Tajlanđanka s londonskom adresom, 29-godišnja Amata Chittasenee, poznatija kao Pearypie, već je lani boravila u Istri, a ovog je ljeta odlučila pozvati i prijateljice iz Bangkoka i Tokija, također influencerice za putovanja na društvenim mrežama.

Rovinj najljepši grad

- Bilo je prelijepo lani pa sam se odlučila vratiti, kaže Pearypie koja na društvenim mrežama daje savjete o šminki. Ovu popularnu vizažisticu na Facebooku prati čak 1,36 milijuna korisnika, na Instagramu 1,5 milijuna, a na Youtubeu 308 tisuća korisnika. "Posebno nam je bilo interesantno u jutarnjem lovu na tartufe u koji su nas vodili ljudi iz buzetskog obrta Prodan Tartufi. Bilo je pravo zadovoljstvo upoznati ljubaznu obitelj Prodan. Bilo je to predivno iskustvo koje smo prenijeli našim pratiteljima na društvenim mrežama, jer kod kuće nemamo ništa takvo slično. Iako smo već jele tartufe, nismo znali otkud potječu", kaže Pearypie.

Alisa Ueno, 27-godišnja japanska modna dizajnerica i DJ-ica, dodaje da nije ni znala da su tartufi zapravo gljive. "Prvi sam put u Hrvatskoj, a posebno mi se sviđaju prijazni ljudi, hrana je nevjerojatna, a gradovi su zaista lijepi. To mi osobito odgovara jer dolazim iz užurbanog Tokija, potpuno drukčijeg od ovog opuštajućeg kraja sa zapanjujućim vidicima", kazala je Ueno koja na Instagramu ima 268 tisuća, a na Twitteru 63 tisuće pratitelja.

Prvih su nekoliko dana boravile u hotelu Lone te obilazile rovinjske znamenitosti - Rovinj im se od gradova najviše svidio - i rovinjski akvatorij, uključujući posjet Crvenom otoku. Obišle su najveći istarski grad Pulu, otkrile neizostavnu Arenu i druge rimske spomenike, ali i irskog pisca Jamesa Joycea koji je svojedobno boravio u tom gradu. Brodom su se provezle pulskim akvatorijem do Rta Kamenjaka, u Premanturi oprobale noćnu vožnju pod punim Mjesecom, a danju se sunčale i dobile brončanu boju tena. Zatim su nekoliko dana provele u butik hotelu Rivalmare u Novigradu, tik uz more, pa su se budile sa zvukovima mora, vjetra i cvrkutom ptica. Svakodnevno su odlazile na izlete u unutrašnju Istru… (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter