U šumi uzgojio 11 kila marihuane pa ju sušio u kamp prikolici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 11 kilograma marihuane i 164 grama rezanih stabljika indijske konoplje zaplijenila je umaška policija od 29-godišnjaka s područja Umaga, osumnjičenog za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Tim povodom danas je u Policijskoj upravi istarske održana konferencija za medije na kojoj je Ingrid Paver, pomoćnica načelnika umaške policijske postaje za kriminalističku policiju prezentirala rezultate dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Prema njezinim riječima umaški su policajci počeli provoditi izvide nakon što su od kolega iz Buja saznali da 29-godišnjak na području Umaga uzgaja indijsku konoplju. Tako su 20. listopada, temeljem naloga Županijskog suda u Puli, obavili pretragu kuće i objekata na širem području Umaga gdje 29-godišnjak, inače poznat od prije po zloporabi droga, živi i koje koristi. Pretražena je i kamp prikolica gdje je u fazi sušenja pronađeno 11 kilograma marihuane te 164 grama rezanih stabljika indijske konoplje. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnjak u šumi u blizini kuće u kojoj živi, u travnju ove godine zasadio indijsku konoplju i uzgajao je do listopada, dok biljke nisu postigle odgovarajuću visinu. Tada je biljke posjekao i odnio ih u kamp prikolicu radi sušenja.

Na upit novinara kolika je vrijednost zaplijenjene marihuane Ingrid Paver nije konkretno odgovorila već je iznijela podatak da gram marihuane na ulici košta do 100 kuna. Gdje je droga trebala završiti pitanje je na koje izostao odgovor jer su, kako je rekla Paver, "izvidi u tijeku". (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter