U PULI TRČALO, SKAKALO I BACALO U DALJ 250 OSNOVNOŠKOLACA

Poznati istarski finalisti Erste Plave lige


Nakon kvalifikacija na stadionu Uljanika poznati su i finalisti Erste Plave lige iz Istarske županije. U Puli je trčalo skakalo i bacalo 250 osnovnoškolaca iz najvećeg istarskog grada, ali i iz Medulina, Labina, Marčane, Fažane, Valture... Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji nastupit će na finalu u Zagrebu 4. rujna, na Hanžekovićevom memorijalu.

Najbolji trkači

U trčanju su se, dakle, najbolje plasirali na 600 metara među učenicima šestih razreda David Ukota, OŠ Vidikovac, i Adam Gjevelekaj iz OŠ Veruda, a u ženskoj kategoriji Rebeka Jankulovski OŠ Giuseppina Martinuzzi, i Leona Branković SEI Galileo Galilei Umag. U istoj kategoriji 5. razredi prva dva mjesta i put u finale ostvarili su među dečkima Noa Majetić OŠ Grabrik i Tedi Veličković iz OŠ Vidikovac. U ženskoj kategoriji postolja su redom osvojile Nicole Fornažar OŠ Giuseppina Martinuzzi i Mia Kešmer iz OŠ Monte Zaro. U utrci na 300 metara za četvrte razrede u muškoj kategoriji prva dva mjesta osvojili su Giulio Borhetti iz OŠ Vodnjan i Marian Grbin OŠ Veruda, a među djevojčicama najbrža je bila Fani Paulisić iz OŠ dr. Mate Demarina iz Medulina, a slijedi je Kelly Tomanjik OŠ Vitomir Širola Pajo iz Nedešćine. U istoj kategoriji za treće razrede najbrži među dečkima bili su Lovro Radolović iz škole Šijana, a s njim u Zagreb ići će i drugoplasirani Filip Radović iz škole Vidikovac. U kategoriji djevojčica plasman su izborile Jana Vujčić iz OŠ Stoja i Klara Šeb iz medulinske škole dr. Mate Demarina.

U disciplini 60 metara za šeste razrede odlazak u finale osigurali su Paolo Šterpin, OŠ Vodnjan, i Niko Hošnjak, OŠ Vidikovac, te među djevojkama, Nora Hošnja, OŠ Vidikovac, i Chiara Bilić iz iste škole. Od petaša najbrži su bili Marin Premate, OŠ Marčana, i Mate Banović iz iste škole, a od djevojčica Amadea Alaber iz OŠ Vidikovac i Gaia Bruna Užičanin iz OŠ Matije Vlačića Labin. Od četvrtih razreda u finale idu David Terlević i Kristijan Gojani, obojica iz OŠ Tone Peruško, te Agata Miletić Lupetina iz OŠ Vitomir Širola Pajo iz Nedešćine i Mila Špiranec iz OŠ Vidikovac. Od trećih razreda na 60 metara najbrži su bili Filip Radović (OŠ Vidikovac) i Leni Vinčić (OŠ Vodnjan) te cure Anika Žagrić OŠ Veli Vrh i Siena Bolković, OŠ dr. Mate Demarina - Medulin.

U skoku u vis među šestašima u daljnje natjecanje idu Adam Gjevelekaj iz OŠ Veruda i Marko Tončić iz škole Vidikovac te Nina Kos i Leonarda Josipović, obje iz labinske Osnovne škole Ivo Lola Ribar. U disciplini skoka u dalj za šeste razrede finale su izborili Niko Hošnjak iz OŠ Vidikovac i David Ukota iz iste škole te Nora Hošnjak iz OŠ Vidikovac i Leonarda Josipović iz OŠ Ivo Lola Ribar - Labin. Od petih razreda u dalj su najdalje skočili Noa Majetić iz OŠ Grabrik i Marin Premate iz OŠ Marčana te Amadea Alaber iz OŠ Vidikovac i Gaia Bruna Užičanin iz OŠ Matije Vlačića - Labin. Među učenicima četvrtih razreda do finala su doskočili David Terlević iz OŠ Tone Peruška i Ivano Radočaj iz OŠ Ivo Lola Ribar - Labin te Laura Toth iz OŠ Kaštanjer i Ilenia Mikatović iz OŠ Veruda. Među trećim razreda u Zagreb idu Ivan Jugovac iz OŠ Vladimira Nazora - Krnica i Lovro Radolović iz OŠ Šijana te Siena Bolković iz OŠ dr. Mate Demarina - Medulin i Ani Poldrugovac iz OŠ Vitomira Širole Paje - Nedešćina.

Bacanje kugle i vortexa

U disciplini bacanja kugle među šestim razredima najuspješniji su bili Dorian Radolović iz OŠ Marčana i Filip Popović iz OŠ Veruda te Nora Fuštić iz OŠ Kaštanjer i Lara Pliško iz OŠ Fažane. Među petašima plasman su izborili Matteo Baksa iz OŠ Stoja i Duje Vicković iz OŠ dr. Mate Demarina Medulin te Katarina Crljenko iz OŠ Kaštanjer i Kim Radešić iz OŠ Šijana. Od bacača vortexa među četvrtim razredima najuspješniji su bili Ivano Radočaj iz OŠ Ivo Lola Ribar - Labin i Matej Glavan iz OŠ Kaštanjer te Fani Paulisić iz OŠ dr. Mate Demarina - Medulin i Anai Dagostin iz OŠ Ivo Lola Ribar - Labin. Među učenicima trećih razreda vortex su najdalje bacili Kai Radolović iz OŠ Centar i Leni Vinčić iz OŠ Vodnjan te Anika Žagrić iz OŠ Veli Vrh i Ani Čupić iz OŠ Ivo Lola Ribar iz Labina.

Pobjednici su svoja odličja dobili iz ruku zlatne paraolimpijke iz Rio de Janeira u skoku u dalj Mikele Ristoski, dok se među sucima isticala bivša prvakinja Hrvatske u skoku u vis Nevena Lenđel.

Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već šestu godinu za redom organizira atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermerkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima. Lokalni organizator natjecanja u Puli bio je atletski klub Medulin. Kvalifikacije ovogodišnje Erste Plave lige završavaju 11. lipnja u Rijeci, nakon čega će biti poznati svi finalisti. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater