IDA-i odobrena tri projekta ukupne vrijednosti tri milijuna eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska razvojna agencija IDA je u sklopu ovog prvog javnog poziva programa INTERREG V-A ITALIJA-HRVATSKA 2014.-2020. polučila izniman uspjeh, s obzirom da su za financiranje odobrena sva tri kandidirana projekta čija je ukupna vrijednost u zbroju veća od tri milijuna eura, pri čemu je IDA-i kao partneru odobreno ukupno gotovo pola milijuna eura. Navedeni se uspjeh pridružuje portfelju od ukupno 40 EU projekata ukupne vrijednosti veće od 56 milijuna eura koje IDA ima iza sebe kao rezultat rada i plodonosne suradnje na međunarodnoj razini.

Istarskoj razvojnoj agenciji odobren je projekt BEAT - Blue enhancement action for technology transfer koji predstavlja nastavak uspješne suradnje koju je IDA tijekom godina ostvarila u prekograničnim projektima s nositeljem iz regije Veneto; Unioncamere del Veneto. Cilj ovog projekta je ulaganje u inovacije na polju plave ekonomije u programskom području, odnosno u Istarskoj županiji namjeravaju se provesti pripremne pilot aktivnosti za strateški projekt izgradnje Terminala za pomorski putnički promet Luke Pula.

Projekt ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories usmjeren je na uspostavljanje inovativnih metoda u promociji kulturnog turizma u ruralnim područjima, prije svega novih digitalnih alata čija će se primjena stimulirati u suradnji s turističkim zajednicama i agencijama te ostalim dionicima u području razvoja turizma. Za tri od tri zaslužan je projekt TRANSPOGOOD - Transport of goods platform. Projekt ima za cilj poticanje efikasnosti i multimodalnosti te integrirani pristup u razvoju kanala u transportu roba u prekograničnom području. Tome će poslužiti i razvoj zajedničkih IT alata, što je preduvjet za bolji razvoj teretnog prometa u Istarskoj županiji i stimuliranje novih smjerova razvoja u tom smislu. (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter