REGIONALNO NATJECANJE GASTRO 2018.

Izvrsni rezultati učenika Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu


Pulska Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu (ŠTUT) bila je domaćin ovogodišnjeg regionalnog natjecanja Gastro 2018., koje je zadnja odskočna daska ka državnom natjecanju učenika ugostiteljskih i turističkih usmjerenja. Time je radost cijelog osoblja i učenika ove škole bila još i veća kada su u četvrtak navečer objavljene konačne liste rezultata. Pulski su se učenici istaknuli u svakoj od osam natjecateljskih disciplina, osvojivši uglavnom prva ili druga mjesta, čime su se direktno plasirali na državno Gastro natjecanje koje će se u ožujku održati na Malom Lošinju.

Učenik Darko Radaković iz ŠTUT Pula osvojio je najviše bodova za pripremanje menija od četiri slijeda, te će se u istoj kategoriji natjecati i slijedećeg mjeseca, a među konkurentima će mu se ponovo pojaviti i Denis Bajramović iz Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča i Antonio Bačac iz Ugostiteljske škole Opatija. Postavljanje stola, dekantiranje vina, posluživanje jela i pića, te komunikacijske vještine najbolje je predstavila Mellani Sabo (ŠTUT Pula), dok su se s nekoliko bodova manje od nje na državno natjecanje plasirali i Enrico Miletić iz opatijske Ugostiteljske škole, kao i Davor Vukelić Ribarić iz Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj. Hladni slani izložak nakreativnije i naskladnije je izradio i predstavio Marko Tomić iz opatijske Ugostiteljske škole, no s njim na državno natjecanje idu i Puljanin Dominic Pavlišić i Rovinjež Marijan Starčić.

Tehnologija izrade, kreativnost i sklad okusa hladnog slatkog izloška koji je priredila Dora Bolkovac iz Opatijske škole najviše se dojmila ocjenjivačke komisije, koja je visokim bodovima ocijenila i Doru Erceg iz pulske, te Petru Čeh iz rovinjske škole. Najbolju kratku barsku mješavinu i najbolju vlastitu kreaciju barske mješavine spravio je Paolo Miljković iz ŠTUT Pula, dok je drugo mjesto pripalo Luki Markoloviću iz Opatije. Jedino u ovoj disciplini na državno se natjecanje plasiranju samo učenici koji su osvojili prva dva mjesta.

U šestoj disciplini, Poslovanje recepcije hotela, Pula ove godine neće imati svog konkurenta na državnom Gastro natjecanju, budući da su prva tri mjesta osvojili redom Lovro Krstačić iz Hotelijersko-turističke škole Opatija, Lukrecija Ritoša iz Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč i Dominick Lutrović iz Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj. Osnove poslovanja jedne turističke agencije najbolje je prezentirala Paolina Matas iz Srednje škole Ambroza Haračića Mali Lošinj, no taj je zadatak kvalitetno odradila i Mia Tihana Cvjetković (ŠTUT Pula) plasiravši se na drugo mjesto, dok je Fabijan Nađ iz Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč završio na trećem mjestu. U osmoj kategoriji, Predstavljanje turističkog odredišta - destinacije, za koju je valjalo izraditi prezentaciju, najviše bodova dobio je Ivan Kasprek iz HT škole iz Opatije, tek bod manje od njega dobila je Nora Berc Gojković iz ŠTUT Pula i plasirala se na drugo mjesto, a na trećem mjestu je zablistala Ena Božić iz Srednje škole dr. Antuna Barca iz Crikvenice. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of