Na Medulinskoj rivijeri impresivnih 18 posto noćenja više nego lani

ALDO DOBROVAC O SEZONI

Na Medulinskoj rivijeri impresivnih 18 posto noćenja više nego lani

0

Na medulinskoj Rivijeri lani je ostvareno više od 2,5 milijuna noćenja, iz godine u godinu broj noćenja ima prosječnu stopu porasta za oko pet posto. Rezultati do konca lipnja su jako dobri, ostvareno je više noćenja nego lani što je dobar pokazatelj da bi ova sezona trebala zaista biti, u pozitivnom smislu, izvanredna, riječi su direktora ureda Turističke zajednice Medulina Alda Dobrovca. Iza dobrih turističkih rezultata uvijek stoji i puno rada – pogotovo na promociji. Jedan od razloga dobrog bukinga je i to što je Turistička zajednica općine Medulin i ove godine udružila sredstva zajedno sa svojim članovima čime je postignuta značajna sinergija: za uloženih 370.000 kuna dobivena je ukupna vrijednost oglašavanja od preko milijun kuna. Oglašavaju i privatan smještaj, što je i razumljivo budući da u ovoj nevelikoj općini ima oko 1.800 iznajmljivača.

Vodeće odredište sportskog turizma

- Medulin Riviera je na turističkoj karti pozicioniramo i kao sportsko središte. S nizom sportskih manifestacija krenuli smo još tijekom zime. Prvi je održan Arena Cup, međunarodni nogometni turnir, na ovom pozivnom turniru gostovalo je osam prvoligaških klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije. Kao što je već vrlo dobro poznato na području Medulin Riviere održava se poznati mountain bike event Kamenjak Rocky Trial na kojem je u dva dana startalo više od 900 biciklista. Zatim je slijedio Medulin Easter Race na kojem je sudjelovalo 340 atletičara iz Austrije, Njemačke i Švicarske. Na proljeće je održan i tradicionalni turnir Zagrebačkog nogometnog saveza s ukupno 54 ekipe i više od 800 nogometaša. U jednom je trenutku na Rivieri je boravilo preko 900 atletičara. što je i bio razlog organizacije trećeg izdanja već poznate  utrke Road Race Medulin Riviera koja je održana zadnjeg dana travnja, a na kojoj se nadmetalo  500-tinjak trkača iz više europskih zemalja, ističe Dobrovac.

Koncem svibnja je uslijedila druga po redu biciklistička manifestacija Granfondo Nevio Valčić, koja je okupila dvjestotinjak biciklista.

- Mislim da smo zaista uspjeli u svom naumu i postali vodeća destinacija sportskog turizma u državi. Valja naglasiti da je Medulin Riviera poznata biciklistička destinacija, razlog je to što Turistička zajednica skrbi o 120 kilometara mountain bike staza na kojima se redovito održava signalizacija i prohodnost. Sportašima se, rekli bi, poklanja dužno poštovanje, ali Turistička zajednica puno ulaže u da tako kažem, opremanje mjesta, kako bi turisti na području Medulin Riviere zaista mogli uživati. (Cristian Bruno GALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU