Listopad ključan za ostvarenje plana od 600 tisuća putnika


Ambiciozni planovi ili, bolje rečeno, optimistična očekivanja i zacrtan cilj o 600.000 putnika koje je uprava pulske Zračne luke emitirala i najavljivala uoči početka glavne turističke sezone, mogao bi se lako - ostvariti!

O kakvom je zadanom pothvatu riječ, dovoljno govori činjenica da je u proteklih deset godina Zračna luka Pula samo jednom preskočila začaranu brojku od 400.000 putnika.

Dogodilo se to lani, kad su u Hrvatskoj obarani turistički rekordi, a tada je pulski aerodrom za bilježio 436.121 putnika. I to bi bio solidan rezultat kad se uzme u obzir i činjenica da je u proteklom desetljeću broj putnika, zavisno od godine, varirao u rasponu od 318 do 397 tisuća.

- Pa, rujan je treći mjesec za redom da smo prešli brojku od sto tisuća putnika. U rujnu smo zabilježili točno 101.775 putnika, a to znači da smo u prvih devet mjeseci imali 559.244 putnika. Takav rezultat nam daje za pravo očekivati da ćemo ove godine preći brojku od 600.000 putnika, kaže direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo.

Direktor pulskog aerodroma je optimističan i puno očekuje i od mjeseca listopada. Konkretno, računa na brojku između 36.000 i 38.000 putnika, što bi do konca godine dovelo do zacrtanih 600 tisuća. Uspjeh bi bio tim veći jer je zbog velikih zahvata na aerodromskoj infrastrukturi pulska Zračna luka imala zaključana vrata više od mjesec dana.

- Listopad je krasan mjesec za putovanje. I to kako u Istru, tako i u Europu. Imamo još čitav niz letova, a neki od njih će se "zadržati" do kraja desetog mjeseca. Primjerice, imamo EasyJet i London Gatwick, RyanAIR za Hahn, Charleroi i London Stansted, zatim Eurowings koji leti iz Pule za München, Hamburg, Stuttgart, Düsseldorf, Köln, Berlin, a Lufthansa leti za Frankfurt. Jet2.com pokriva London Stansted, a Croatia Airlines Zagreb, Zadar i Frankfurt. Norwegian ima letove za i iz Helsinkija, a tu je i poljski LOT koji leti za Varšavu te Aer Lingus koji povezuje Pulu s Dublinom, kazao nam je Radmilo. (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter