OTVORENA IZLOŽBA SLIKA SANJE SIMEUNOVIĆ BAJEC

Snaga riječi te izgovorenog, emotivnog doživljaja


Otvorenje izložbe slika "Snaga riječi" pulske profesorice likovne kulture Sanje Simeunović Bajec održano je u petak navečer u prostoru Studentskog doma Pula.

- "Snaga riječi" predstavlja snagu izgovorenog, emotivnog doživljaja upućenih riječi. "Često nismo svjesni snage riječi koju izgovaramo i odašiljemo kao poruku. Tako u novom ciklusu, riječi migolje u vodi, moru kao simbolu obnavljanja, čistoće i nekog novog života. Radovi su koloristički jačeg naboja koji daje snagu i energiju vode kao takve. Slike se nadovezuju, te kao diptih funkcioniraju u skladu, poput vode koja teče prelijevajući se u beskonačnost postojanja", kazala je Simeunović Bajec na otvorenju svoje nevelike, ali njoj posebne izložbe u ovom prostoru.

Od boja, tu prevladavaju razne nijanse plave, koje daju posebnu čar ovim radovima.

Sanja Simeunović Bajec rođena je u Puli 1975. godine. Završila je srednju školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, te 1999. diplomirala na Filozofskom fakultetu u Rijeci - Odsjek likovne kulture, slikarki odjel u klasi profesorice Ksenije Mogin.

Danas radi u srednjoj školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna kao profesorica stručnih predmeta, a voditeljica je i osnivačica likovno-kreativne radionice Artić, koja u Rojcu aktivno djeluje već 12 godina. Izlagala je na dvadesetak samostalnih i tridesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Tehnika koju najčešće koristi je akril, ili pak ulje na platnu u kombinaciji s crtačkim tehnikama, te kolažiranje suvremenih materijala. Članica je HDLU-a Istre od 2000.

Pozdravne je riječi na otvorenju izložbe kazala Sanda Rojnić Sinković, voditeljica zajedničkih službi Studentskog centra Pula, a za glazbeni intermezzo pobrinula se Laura Marin, studentica pulske Muzičke akademije. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini