Lagane, nepretenciozne predstave, idealne za ljeto

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Program "INK na Kaštelu" predstavljen je danas u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli gdje će se od sutra do petka odigrati tri predstave i to sutra i u četvrtak "Rinimo ga naprid", preksutra "Štuorice od polnoći" te u petak "Mistero buffo". Sve predstave počinju u 21 sat, a radi se o reprizama.

Ovo je peta godina da Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula ljeti izvodi predstave na Kaštelu, pa se u to ime ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić zahvalila ravnatelju PPMI-ja Gracijanu Kešcu, Gradu Puli, Turističkoj zajednici Pule i svima koji su angažirani u ovom projektu. Napomenula je da su to uglavnom predstave Čakavske scene, nepretenciozne, lagane i idealne za ove ljetne vrućine, a na sceni INK-a su već duže vremena. U "Rinimo ga naprid" došlo je do jedne izmjene, pa će Slavicu Molinari umjesto Romine Vitasović igrati Nina Kaić Madić koja se nakon deset godina vratila u pulsko kazalište.

Gracijano Kešac nada se da će publika uživati u predstavama, a redatelj predstave "Rinimo ga naprid" Jasminko Balenović podsjetio je da je kazalište nastalo na otvorenom i siguran je da će se publika dobro zabavljati, a to smatra i Iva Kevra koja misli da publika voli predstavu. Za Roberta Ugrinu, "Rinimo ga naprid" je već treći ili četvrti projekt u kojem surađuje s INK-om te kaže kako ova predstava dobije neku drugu dimenziju kada se igra na otvorenom. Lana Gojak očekuje da će sve biti u redu ako ih vrijeme posluži.

Valter Roša glumi u "Rinimo ga naprid" i "Mistero buffo" i primjećuje kako se publika na otvorenom zabavlja, a i glumci zajedno s njom.

Aleksandar Bančić, autor "Štuorica od polnoći" kaže da je njegova predstava nastala s idejom da se igra izvan kazališta. "Štuorice od polnoći" izvest će u posjetiteljskom centru Herman Potočnik Noordung za koji Bančić drži da je idealan za njegovu predstavu jer je akustičan i pun atmosfere, taman za jednu lijepu, premda malo, kako je primijetila Jeromela Kaić, zastrašujuću i komornu predstavu.

U slučaju kiše izvedba "Rinimo ga naprid" se otkazuje. Cijene ulaznica su od 35 do 50 kuna, ovisno o predstavi. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter