RIJEKA

Za vikend se otvara kaubojsko selo Roswell u Fužinama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kaubojsko selo Roswell na području Fužina u subotu će otvoriti vrata posjetiteljima i do ljetne sezone radit će tijekom vikenda i blagdana, izvijestili su u petak iz Općine Fužine.

Skromno otvorenje je ove godine planirano ponajprije zbog epidemioloških uvjeta, a mjere se poštuju sukladno uputama Županijskog stožera Civilne zaštite.

To je ujedno i odgovor organizatora na brojna pitanja posjetitelja o tome kada će moći razgledati kulise kultnog filma Winnetou, nastalog prema romanima njemačkog književnika Karla Maya.

Roswell selo radit će subotom i nedjeljom, a uz boravak u prirodi i na šetnicama prilagođenima za sve dobne skupine, posjetitelji mogu razgledati podzemnu prirodnu arhitekturu u obližnjoj špilji Vrelo.

Iz Općine Fužine izvijestili su da će u nedjelju biti priređena još jedna atrakcija, jer će kroz Fužine "protutnjati" stara vojna terenska vozila - Jeep Willys, Fiat Campagnola i Land Rover iz 1943. do 1970.

Parkirana vozila moći će se razgledati u središtu Fužina.

Posjetiteljima su savjetovali da se slojevito i toplo odjenu i obuju prigodnu obuću jer su vremenske prilike sličnije zimi nego proljeću. Sve su zamolili i da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i napomenuli da će dezinficijensi za ruke biti dostupni na više lokacija u Fužinama.

Ugostiteljski objekti u Fužinama, sukladno važećim mjerama, dostavljat će hranu i piće te će se moći preuzimati ispred restorana i kafića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom