IRANSKI LANCET

Iran otkrio da posjeduje nove "dronove-kamikaze", ovaj put su oni kopirali Ruse

| Autor: Hina
(Foto: Screenshot Tasnim)

(Foto: Screenshot Tasnim)


Iranska vojska predstavila je u nedjelju novi napadački dron dizajniran da uleti u mete i eksplodira, poput onih koje koristi Rusija u ratu u Ukrajini.

Prema državnoj novinskoj agenciji Tasnim nova iranska bespilotna letjelica, čije ime još nije objavljeno, slična je ruskoj bespilotnoj letjelici Zala Lancet, koja je prvi put proizvedena 2020.

Tasnim je u izvješću objavio video novog drona.

Iran tvrdi da je napravio veliki napredak u proizvodnji bespilotnih letjelica posljednjih godina, a ruske snage u invaziji na Ukrajinu intenzivno koriste bespilotne letjelice iranske proizvodnje.

Sjedinjene Države, Britanija i Kanada uvele su u četvrtak nove sankcije protiv Teherana usmjerene na proizvodnju i izvoz bespilotnih letjelica te zemlje, nakon iranskih zračnih napada na Izrael.

Iran je ljutito osudio sankcije.

“Te sankcije neće utjecati na našu volju, naprotiv … one će samo ojačati volju naše vojne snage i neovisnost”, rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani.

Kanaani je ustvrdio da Iran ima legitimno pravo naoružati se radi obrane zemlje, baš kao što je legitimno poduzeti vojnu akciju protiv neprijateljske agresije poput izraelske.

Iranski napadi na Izrael uslijedili su nakon navodnog izraelskog zračnog napada na kompleks iranskog konzulata u Damasku, u kojem su među ostalima ubijeni visoki časnici Islamske revolucionarne garde.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum