sukob

VIDEO / Iran lansirao desetke dronova s po 20 kilograma eksploziva prema Izraelu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Reuters)

Ilustracija (Reuters)


Al Jazeera prenosi da stižu izvješća kako su iz Irana lansirane bespilotne letjelice lansirane te da lete prema Izraelu, javlja Jutarnji.

U informativnim emisijama izraelske televizije Channel 12 izvijestili su da je Iran lansirao desetke bespilotnih letjelica na mete u Izraelu i da se očekuje da će njihov let trajati satima.

Stručnjak s kojim su razgovarali, umirovljeni general Amos Yadlin, rekao je da su dronovi bili opremljeni s po 20 kg eksploziva i da je izraelska protuzračna obrana spremna da ih sruši.

Barak Ravid, politički izvjestitelj za Axios, objavio je na X-u da je Iran pokrenuo napad na Izrael koristeći desetke dronova, citirajući četiri američka i izraelska dužnosnika.

Četiri američka i izraelska dužnosnika potvrdila su informaciju o napadu dronovima za Axios.

Izraelske snage kažu da će se sirene oglasiti u svim područjima koja budu ugrožena bespilotnim letjelicama.


Ministar obrane Yoav Gallant rekao je da je Izrael spreman na mogući iranski napad, nakon što je Teheran zaprijetio osvetom za navodni izraelski napad na kompleks njegova veleposlanstva u Damasku.

"Posljednjih dana ojačali smo naše obrambene i ofenzivne redove i odlučni smo poduzeti sve potrebne mjere za obranu građana Države Izrael", rekao je Galant, dodavši da pažljivo prate planirani napad Irana.

Dodao je da su unaprijedili svoje sposobnosti na kopnu, moru i u zraku te u obavještajnoj upravi zajedno s partnerima, predvođenim Sjedinjenim Državama.

Prozvao je Iran terorističkom državom i poručio javnosti da se pridržava izdanih uputa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum