austrijski tenisač

Thiem prekida karijeru

| Autor: Hina
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Bivši treći tenisač svijeta i pobjednik US Opena 2020. godine, Austrijanac Dominic Thiem, koji je trenutno na 117. na ATP ljestvici, zbog teške ozljede zgloba u petak je objavio povlačenje s teniskih terena krajem sezone.

"Sezona 2024. bit će moja posljednja, odlučio sam završiti karijeru", objavio je 30-godišnjak u videu objavljenom na društvenoj mreži Instagram.

Među razlozima za ovu, kako je rekao, pomno promišljenu odluku navodi stanje svog zgloba, ali i duboki osjećaj nemoći i depresije, koji ga muči već duže vrijeme.Thiem je rekao da je "zahvalan za nevjerojatno iskustvo koje je doživio, kroz uspone i padove, i uzbuđen zbog onoga što slijedi", ne navodeći detalje.

Tijekom svoje karijere Thiem je osvojio 17 turnira uključujući US Open 2020. pobjedom u finalu protiv Nijemca Alexandera Zvereva, što je njegov jedini Grand Slam naslov. Uz dva finala na Roland Garrosu i jedno na Australian Openu, igrao je i dva finala Mastersa u Londonu, natjecanja koje okuplja osam najboljih igrača sezone.

Austrijanac je morao pauzirati sredinom 2021. zbog puknuća ligamenta u desnom zglobu i od tada nikada nije uspio vratiti svoju najbolju razinu, pa je 2022. potonuo na 352. poziciju.

Srbin Novak Đoković, svjetski broj 1, odao mu je počast ovaj tjedan s turnira Masters 1000 u Rimu, dok su kružile glasine o Austrijančevu umirovljenju.

"Uvijek je pokazivao poštovanje na terenu," rekao je Đoković, hvaleći njegov nevjerojatan jednoručni bekhend, njegovu snagu i intenzitet. 


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum