posljednje kolo

Rukometašice Rudara se u subotu kod kuće opraštaju od navijača

| Autor: Branko BIOČIĆ
Diego Datos

Diego Datos


U posljednjem, 23. kolu 1. HRL za žene igračice ŽRK "Rudar Labin" dočekuje gošće iz Osijeka. Utakmica je to ekipa koje imaju isti broj bodova i lišena je neke velike važnosti jer su obje ekipe osigurale nastavak natjecanja u 1. HRL i sljedeće godine.

Utakmica je ovo za prestiž i nešto bolje mjesto na konačnoj tablici. Trener labudica Diego Datos najavljujući susret kaže:

- Utakmica protiv Osijeka nam je jako važna bez obzira što smo ispunili svoj cilj ostanka u ligi. Idemo na pobjedu kojom bi osigurali osmo mjesto i najveći uspjeh u klupskoj povijesti. Dobro se spremamo za taj susret. Imamo nekih problema sa ozljedama, ali u taj susret moramo uči motivirani i bez ikakvih alibija.

Jako želimo tu pobjedu prvenstveno radi nas kao ekipe i da se pobjedom odužimo našim fenomenalnim navijačima koji su nas nosili u svim domaćim utakmicama, te definitivno bili što se kaže veliki "vjetar u leđa". Bez njih bi bilo sve puno teže.

Ekipa Osijeka je imala dosta problema sa ozljedama, ali su se u par zadnjih kola kompletirali tako da se radi o jednom kvalitetnom protivniku koji u Labin sigurno ne dolazi sa bijelom zastavom. Utakmica će biti zahtjevna, ali takve su bile sve ove natjecateljske godine. Znam da će naša publika ponovo doći u velikom broju, Labin je rukometni grad i znao je prepoznati kvalitetu, trud, htijenje i borbenost ovih djevojaka, rekao je trener Datos.

Desno krilo Matea Peršić dodaje:

- Utakmica protiv Osijeka u subotu, je za nas, vrlo važna utakmica. Bez obzira na to što smo osigurale opstanak u 1. HRL, mi ovu utakmicu želimo pobijediti te tako ostvariti 8. mjesto na tablici, što bi za nas bio veliki uspjeh.

Mogu sa sigurnošću reći da u ovoj utakmici nećemo tražiti nikakve alibije, već ćemo u utakmicu ući sa 110 posto kako bi osvojili nova dva boda te se tako zahvalili sami sebi i zaključili sezonu "sa stilom".

Još jedan razlog zašto želimo pobjedu jesu naravno naši navijači koji nas vjerno prate iz utakmice u utakmicu te su nam kroz cijelu sezonu osmi igrač. Prvenstveno im se želim zahvaliti na tome, a onda ih u subotu u 20 sati pozvati u dvoranu kako bi nas i na zadnjoj utakmici bodrili, poručuje Matea.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater