KUĆE ZA ODMOR

OČARAVAJUĆA VILA VILLETTA U PREKRASNOM NOVIGRADU OSTAVLJA BEZ DAHA: Kompaktna i intimna kuća za odmor idealna za bijeg od svakodnevice svih 365 dana u godini

Naša kuća za odmor idealna je za parove i za obitelji s djecom, ali i za prijatelje koji žele uživati u harmoniji s prirodom, no žele i da su im blagodati suvremenog života nadohvat ruke. Blizina gradske jezgre Novigrada u kojoj se uživa u izvrsnoj vinskoj kapljici i istarskim delicijama, ali i romantična šetnja uz bistro novigradsko more zasigurno će oduševiti svakog gosta, kažu vlasnici, familija Živulić Zubin

| Autor: Ružica KORACA


U srcu šarmantnog istarskog grada Novigrada, koji plijeni svojom nenametljivom ljepotom i idealnom pozicijom, smjestila se jednako tako dojmljiva kuća za odmor Villetta koja je vrijedna svake pažnje i posjeta. Posebna i intimna vila Villetta.

Svega jedan i pol kilometar od centra jednog od najljepših istarskih gradova, Novigrada, nalazi se vila koja je zbog svoje pozicije, ali i zbog veličine te uređenja idealna za bijeg od užurbane i stresne svakodnevice. Točnije, idealna je za potpun odmor pod okriljem privatnosti, mira i tišine.

Moderno u istarskom štihu

Naime, skrivena je u velikom i prekrasno uređenom dvorištu s kojim zdanje od 32 četvorna metra čini kompaktnu i intimnu kuću za odmor. Pomislili biste da je to mala kvadratura za vilu u kojoj želite boraviti sa svojim članovima obitelji i prijateljima, no vlasnici ove vile tom su problemu doskočili na potpuno genijalan način. Stropovi Villette visoki su preko četiri metra - time njena mala kvadratura gubi na značaju i dobiva se dojam elegantne, funkcionalne i skladne vile unutar koje su intimnost i toplina doma zagarantirani.

Moderno uređena vila, romantična i ljupka s detaljima iz istarske tradicije

Uređenje Villette baš je onakvo kakvo i priliči elegantnoj kući za odmor koja je gostima na raspolaganju svih dvanaest mjeseci u godini. Moderno uređena s istarskim štihom najjednostavniji je opis interijera. Moderno uređenje vile osigurava da gostu nijedan segment suvremenog života ne nedostaje, dok detalji koji podsjećaju na Istru i istarsku tradiciju daju dozu romantičnosti i ljupkosti. Također, prisutan je i skandinavski stil uređenja, koji je posebice vidljiv u drvenim detaljima. Ljepota vile ogleda se i u posebnom pečatu koji su joj prilikom uređenja dali njezini vlasnici, familija Živulić Zubin. Zato Villetta priča svoju priču i ima prepoznatljivu dušu.

Šarmantna vanjska kuhinja

- Vila Villetta mnogo je više od lijepog i elegantnog uređenja. Ima zasebnu spavaću sobu, dnevni boravak, potpuno opremljenu kuhinju i kupaonicu. Opremljena je svim onim pojedinostima koje suvremenom gostu mogu zatrebati prilikom opuštanja i odmora u miru i tišini, kazali su nam vlasnici.

Sve nadohvat ruke

Velebno dvorište prostire se na 250 četvornih metara, stoga je idealan prostor za rekreaciju, roštiljanje, dječju igru ili jednostavno uživanje. Dvorište vile Villette skriva i vanjski bazen kako bi gosti mogli uživati pod sunčanim novigradskim nebom, kad god im temperature zraka to dopuštaju. Zbog svog uređenja, pozicije i prekrasnog dvorišta, vila Villetta je idilično mjesto za odmor svih 365 dana u godini.

Prisutan je i skandinavski stil uređenja, posebice vidljiv u drvenim detaljima

Obitelj Živulić Zubin, vlasnici ove šarmantne male vile, svakog svog gosta dočekuju širom raširenih ruku i s osmijehom.

- Naša kuća za odmor idealna je i za parove i za obitelji s djecom, ali i za prijatelje koji žele uživati u harmoniji s prirodom, no žele i da su im blagodati suvremenog života nadohvat ruke. Blizina gradske jezgre Novigrada u kojoj se uživa u izvrsnoj vinskoj kapljici i istarskim delicijama, ali i romantična šetnja uz bistro novigradsko more zasigurno će oduševiti svakog gosta, kažu vlasnici.

Prisutan je i skandinavski stil uređenja, posebice vidljiv u drvenim detaljima

Kako je vilu Villettu moguće rezervirati za odmor svakog dana u godini, idealna je i za odmor u ove jesenske dane, kada nas posebno veseli šalica toplog napitka, dobar film i dekica, ali i lagana šetnja u prirodi uz uživanje u prekrasnim paletama jesenskih boja.

Rekordi su srušeni

Nakon uspješne glavne turističke sezone, i rezultati u posezoni nadmašili su sva očekivanja. Uz odlične brojke dolazaka, turisti su ove godine u Hrvatskoj duže boravili i istovremeno više trošili, čak i u odnosu na rekordnu 2019. godinu, što je posebno bilo naglašeno u kolovozu. Rezultati su još jednom pokazali važnost turizma u ukupnom gospodarstvu Hrvatske, s udjelom većim od 20 posto BDP-a, koji generira trećinu hrvatskog izvoza te zapošljava oko 100 tisuća djelatnika.

Jedna spavaća soba

- Ove smo godine pokazali da smo izuzetno poželjna i kvalitetna turistička destinacija te očekujemo da će iduća sezona biti još uspješnija. Kako bismo to i ostvarili, ključno je odmah krenuti s pripremama. Očekujemo nastavak ulaganja i podizanje kvalitete u cijelom sektoru. Dobro upravljanje ljudskim potencijalima u turizmu, prije svega ulaganjem u njihovo znanje i vještine, dizat ćemo kvalitetu koja se i u pandemijskim godinama pokazala kao ključ uspjeha. Kontinuirano podizanje kvalitete omogućit će veću konkurentnost što je formula uspjeha u narednim godinama. Iz tog smo razloga aktivno počeli raditi na pripremama za iduće ljeto te resornim ministarstvima poslali naše prijedloge mjera za očuvanje i unapređenje tržišta rada u sektoru turizma. Mjere je potrebno početi provoditi već sada, s ciljem da zadržimo kvalitetne ljude i privučemo nove kadrove, kaže Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Kupaonica

Nakon završetka glavne turističke sezone Hrvatska turistička zajednica pokrenula je akcije koje imaju za cilj turističku ponudu približiti domaćim gostima, pa je tako uz nastavak već popularne akcije "Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku", s prvim danom listopada krenula i akcija "Mjesec hrvatskog turizma" u kojoj se do 7. studenog mnoge turističke usluge i doživljaji širom Hrvatske nude uz popuste od minimalno 35 posto. Akciju zajednički provode Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta. U Mjesec hrvatskog turizma uključilo se više od 200 hotelskih kuća, kampova, restorana, nacionalnih i parkova prirode te ostalih pružatelja usluga u turizmu.

- Posezona i cijelo jesensko razdoblje idealni su za kraći odmor i otkrivanje novih destinacija. Vjerujemo u vrlo dobre rezultate ovog projekta i njegov doprinos ukupnim turističkim rezultatima ove godine, kaže direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

*Sadržaj reailziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

HTZ

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini