NOĆ MUZEJA

Pulski gimnazijalci pripremaju radionice, fotoizložbu, performans: GIMNAZIJA 1. veljače postaje muzej na jednu noć


Pulska Gimnazija ove će se godine uključiti u Noć muzeja koja se održava 1. veljače. Kako doznajemo od ravnatelja Filipa Zoričića, ponosni su na to što će Gimnazija postati muzej na jednu noć te će posjetiteljima ponuditi brojne radionice.

- Oduvijek mi je bila želja da sudjelujemo kao škola u ovom lijepom događaju i sada, evo, imamo priliku. Gimnazija kao jedan od svojih identiteta ima i umjetnički identitet, jer smo puni talenata mladih ljudi, učenika i nastavnika koje krasi umjetnički duh i zašto onda to ne prikazati javnosti. Kako je tema ovogodišnje Noći vezana za tehnologije, onda je prilika još veća, veli Zoričić.

Učenički klubovi

Dodaje da su, otkad je prije pola godine postao ravnatelj, u školi osnovali nekoliko klubova, pripremaju se i za otvaranje Zadruge, dobivaju na dinamici i većoj zainteresiranosti učenika za aktivnosti u školi, jer oni same vode te klubove, a profesori to nenametljivo i po potrebi mentoriraju. Debatni klub i pjevački zbor tako nastavljaju tradiciju, sportskom klubu "Gimnazijalac" dano je na važnosti širenjem nastupa, isticanjem važnosti sportskog duha i opremanjem, a novi su plesni klub "Gimnastars", Klub volontera, Klub crtača, Press klub, Fotoklub, Zavičajni klub, radio Gimna te Dramski i Klub bivših učenika - Alumni Gimnazije Pula koji su u osnivanju.

- Alumni klub je jako važan, jer njime okupljamo stare generacije, čuvamo povijest škole, ali i stvaramo mrežu ljudi koja može pomoći školi, ali i svim alumnijima. Pozivam stoga sve naše bivše učenice i učenike da na facebook stranici škole ili na webu ispune e-prijavnicu kako bismo započeli s pripremom osnivačke skupštine, kaže ravnatelj Zoričić.

Glazba i lutke

Noć muzeja u Gimnaziji na temu "Muzeji - inovacije i digitalna budućnost" počinje u 19 sati. Održat će se radionica pod nazivom "Zvuk i glazba" koja će pokazati korelaciju glazbene umjetnosti i fizike, zatim radionica "Proces izrade lutaka" koja će imati i izravan prijenos odnosno live stream. Radionica "Ovo nije lula/Ceci n`est pas une pipe", nazvana po natpisu na slici Renea Magrittea, posvećena je odnosu znaka i značenja, a u atriju škole održat će se i izložba fotografija gimnazijskog fotokluba pod nazivom "Etiketa". Na kraju održat će se i performans koji će povezati povijest, komunikaciju i fotografiju te pokazati putovanje kroz vrijeme koristeći komunikacijske tehnologije i fotoaparate.(Borka PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater