VAL KRAĐA

PULA (NE)SIGURAN GRAD: Osim u četiri poslovna prostora, minulih dana provaljeno je u još više stanova i kuća. SAZNAJEMO DETALJE

| Autor: Marica KOŠTA

Osim u poslovne prostore policija je proteklih dana zabilježila i pet provala u obiteljske kuće i stanove u Puli i okolici.

Tako je u noći s 29. na 30. listopada nepoznati počinitelj pokušao provaliti u kuću 32-godišnjakinje u Ulici Centar u Šišanu, ali nije uspio pa je pobjegao.

U prijepodnevnim satima 30. listopada u Ulici Dragonja u pulskom naselju Monvidal nepoznati počinitelj je provalio u stan u prizemlju kuće pa 69-godišnjoj vlasnici ukrao novac i nakit, čime ju je oštetio za više tisuća kuna. Istog dana, također prijepodne, u Japodskoj ulici je provalnik upao u obiteljsku kuću 48-godišnjaka, no kako je naišao na ukućane, tako se dao u bijeg bez da je uspio išta ukrasti.

Za odbjeglim provalnikom pokrenuta je policijska potjera, a nakon uhićenja utvrđeno je da je riječ o 19-godišnjaku iz Vodnjana koji je osumnjičen za još četiri teške krađe u Vodnjanu.

U obližnjem naselju Kaštanjer istog je dana nepoznati počinitelj provalio u stan u prizemlju zgrade u ulici Rimske centurijacije te ukrao novac i razni nakit, oštetivši 42-godišnju vlasnicu za zasad neutvrđen iznos.

Policija traga i za još uvijek nepoznatim počiniteljem koji je u razdoblju od 31. listopada do 3. studenoga, u Ulici Šaraje u Medulinu, pokušao provaliti u obiteljsku kuću u vlasništvu 71-godišnjaka, ali u tome nije uspio.  

Policijska uprava istarska poduzima brojne aktivnosti u cilju prevencije kaznenih djela pa tako i provala u kuće i stanove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of