KAKO SE JEDE U PUČKOJ KUHINJI

Pojedinci se žale, no većina je zadovoljna jedinim toplim obrokom u danu "HRANA JE ZA DESET, IMAŠ PRAVO I NA REPETE"

| Autor: Borka PETROVIĆ
Snimio M. MIJOŠEK

Snimio M. MIJOŠEK


Bio sam se žaliti i u Gradu Puli gdje su mi rekli "uzmi ili ostavi", kaže nam Emir Husarić, ali naši jučerašnji sugovornici su više nego zadovoljni Pučkom kuhinjom. Sinan Mustafić priča kako mu je bilo u staračkom domu u Pitomači. "E, to je katastrofa. Jedna jabuka dijelila se na pet, dobivali smo dva prsta jogurta u čaši", kaže

 

"Kvaliteta hrane je nula, pa pogledajte vi ovo…. Znam da će me ovo koštati, ali ja više ne mogu šutjeti. Hrana je toliko loša da je nekada ni mačke neće pojesti. Netko tu uzima lovu, bi li ovaj batak prošao kod normalnih gostiju?", sasuo je paljbu Emir Husarić, jedan od korisnika Pučke kuhinje u Puli na obrok koji je dobio u petak. Tvrdi da ni drugih dana hrana nije bolja, da se puno puta servira svinjetina koju oni muslimanske ispovijesti ne jedu pa ostanu gladni.

Uzmi ili ostavi

- Bio sam se žaliti i u Gradu Puli gdje su mi rekli "Uzmi ili ostavi". Žalio sam se da u prihvatilištu za beskućnike imaju tri obroka i besplatne napolitanke, a mi lošu hranu, vikendom samo paštetu, ispričao nam je u dahu Husarić koji je s ručkom stigao u našu redakciju.

Želeći provjeriti njegove riječi uputili smo se u Pučku kuhinju da bi popričali s drugim korisnicima. No, tamo sasvim druga priča - u palenti s junećim šugom, sokićem i kruhom korisnici, tvrde nam, uživaju.

- Hrana je izuzetno ukusna, dobra, topla, svježe kuhana. Ne znam kome nije dobra ali da im ne valja, ne bi dolazili, veli nam Edvard Gri koji ovdje jede već dulje vrijeme. Dodaje da su obroci hranjivi, često dobiju i salatu. Usluga je ugodna i osoblje im uvijek izađe ususret. "Sve samo najbolje mogu reći o ovoj ustanovi Crvenog križa. Dobijete i više kada ima. To mi je jedini topli obrok dnevno i jako sam zadovoljan. Odlično mi dođe vikendom i paket za doma", ispričao nam je Gri, dodajući da jedino meso ne može pojesti pa ga makne sa strane, ali je to do njega i u tome ne vidi nikakav problem.

Zaključuje naš razgovor riječima da je svatko sam kriv što je ovdje i mnogi se služe lažima i samoobmanama samo da bi sebe uzdigli. Korisnica do njega, jedna od dviju žena u blagovaoni, potvrđuje njegove riječi. Prekida ručak da bi nam kazala da je hrana dobra, a kada pitaš daju i više, ako ima.

- Jedan posto lošija nego u Sljemenu. Evo, tako bih opisao hranu. Ma kakvi loša!, uključuje se u razgovor poznati pulski lik Vladimir Bajić. Pojašnjava da se hrane daje baš onoliko koliko treba, jer su propisani normativi, i da je 300 grama obroka sasvim dovoljno, a ponekad i previše, priča nam dobro raspoloženi Bajić. Veli da se na obroke možda žalio netko tko je prije pučke kuhinje bio jako bogat pa je naučen na rakove i jastoge, ali da većina ljudi koja ovdje ruča sigurno nema primjedbi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini