inicijativa

Mjesni odbor Stari grad ima zanimljive prijedloge za rješavanje problema u prometu u Puli: SKUPLJE PARKIRANJE U CENTRU OSIGURALO BI MJESTA STANARIMA

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Shvaćam da će se stanari drugih dijelova grada ljutiti na ovaj prijedlog, ali mjesta u starom gradu nedostaje. Svi žele autom u centar i činjenica je da svojim navikama sami stvaramo gužve, kaže Kristijan Biteri * Predlažu i vraćanje parkiranja pod naplatom na dijelu Rive te zabranu ulaska dostavnih vozila u Kandlerovu i Ulicu Sergijevaca

Povećanje cijene parkiranja u centru grada tijekom turističke sezone i preraspodjela parkirnih zona, neki su od prijedloga Vijeća Mjesnog odbora Stari grad za rješavanje prometnih problema u starogradskoj jezgri. Predlažu i uvođenje parkiranja pod naplatom na dijelu Rive, kako je bilo do prije nekoliko godina, te zabranu ulaska dostavnih vozila u Kandlerovu i Ulicu Sergijevaca.

Posljednjoj sjednici Vijeća MO-a prisustvovali su i predstavnici Grada i komunalnih poduzeća, a iz priopćenja gradskog Odsjeka za informiranje doznajemo da je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek rekao da će odjel nadležan za prostorno uređenje i komunalni sustav razmotriti pristigle prijedloge te ih imati u vidu prilikom planiranja budućih zahvata u prometu u starogradskoj jezgri.

Parkiranje na Rivi

Svako rješenje koje takne u prometne navike Puljana lako nailazi na kritike i na otpor pa pitamo Cveka kako će gradska uprava odgovoriti na prijedloge iz Starog grada.

- Svaki prijedlog mjesnog odbora i svaki prijedlog građana koji zaprimimo i koji je u interesu građana, razmatramo s nadležnim upravnim odjelima. Nikakvo poskupljenje parkiranja u centru grada nije u planu, inicijativa Mjesnog odbora Stari grad je predstavljena na sjednici MO-a i kao svaka inicijativa uzeta je u razmatranje, kaže nam Cvek.

Ovi prijedlozi, objašnjava zamjenik predsjednika Vijeća MO-a Stari grad Kristijan Biteri, nastali su potaknuti dugogodišnjim problemom parkiranja i sve učestalijim podnescima stanara. Kada se govori o mogućem poskupljenju, navodi dalje Biteri, barem se za prvo vrijeme to ne odnosi na pretplatne parkirne karte stanara. Parkirnih mjesta kronično nedostaje i u takvim uvjetima poskupljenje bi ipak bilo previše.

- Povećanjem cijene parkiranja želimo da stanari starog grada dođu do svojih parkirnih mjesta. Za početak skuplje bi trebalo biti ljeti, a može se razmišljati i o većoj cijeni kroz cijelu godinu. Sat parkinga u starom gradu od četiri kune zaista je premalo. Shvaćam da će se stanari drugih dijelova grada ljutiti na ovaj prijedlog, ali mjesta u starom gradu nedostaje. Svi žele autom u centar i činjenica je da svojim navikama sami stvaramo gužve, kaže Biteri.

Podsjećamo ga da je ljetos sat parkiranja na Karolini poskupio s osam na 15 kuna i da su, prema pristiglim primjedbama, neki Puljani to zaista teško prihvatili.

- Da, shvaćam da ima nezadovoljnih. Ali svi mi volimo doći autom do samih vrata. Mijenjajmo navike! Trebao bi i Grad aktivirati minibuseve koji bi vozili do centra od Marsovog polja i Mandrača, gdje bi se parkiralo jeftinije. I time bi se problem riješio, kaže Biteri.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater