Osigurajte se!

Jedan od najboljih istarskih vinara Luciano Visintin: Mi smo, ustvari, tvornica pod vedrim nebom, ali znamo kako se zaštititi


Nemogućnost procjene meteoroloških čimbenika poljoprivredu čini jednom od najrizičnijih gospodarskih grana. Samo prošle godine ukupna šteta od elementarnih nepogoda bila je veća od 450 milijuna kuna. Ako ste pomislili “neće baš mene”, dodajmo podatak da se ta šteta osjetila u čak 13 hrvatskih županija.

Znatan dio poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj odvija se na manjim imanjima i najčešće je, ako ne i jedini, onda najvažniji izvor prihoda obiteljima koje se bave određenom kategorijom poljoprivrede. Iako se rizicima ne može upravljati, njihov se negativni utjecaj ipak može umanjiti. Jedan od najpoznatijih hrvatskih vinara Luciano Visintin zna kako.

“Ma koliko mi bili sigurni, svake se godine nešto dogodi. Baš zato što smo kao tvornica na otvorenom i nemamo se kako obraniti od tih šteta, a najveća od njih je tuča”, kratko pojašnjava važnost osiguranja istarski vinar Luciano Visintin, koji kaže da je mu je vinarstvo stil života.

Vlasnik je Verlade, vinarije smještene između Brtonigle i Buja koja se u povijest hrvatskog vinarstva upisala Istrianom, koji je 2015. godine proglašenim najboljim crnim vinom na svijetu na prestižnom Decanterovu vinskom natjecanju, održanom u Londonu. Riječ je o najvećem uspjehu hrvatske vinske industrije i tituli koja je svijetom pronijela glas o umješnosti hrvatskih vinara i kvaliteti vina koje sazrijeva u Hrvatskoj. Osim platinaste medalje za Istrian, i druga su Veraldina vina ovjenčana brojnim nagradama. Ističu se sorte kao što su malvazija Prestige, poluslatki bijeli muškat, macerirana malvazija Ambra, rose teran, brut pjenušac od terana… Vinogradarstvo je za Visintine obiteljska tradicija, ali upravo ga je Luciano podigao na svjetsku razinu. Njegova su vina odavno tražena i izvan granica Hrvatske, sve do, primjerice, Kanade i SAD-a. Takav povlašteni status Veraldina brenda među svjetskim vinima iziskuje i stabilnost proizvodnje. Narudžbe se množe, tržište se kontinuirano širi i kako onda dopustiti da jedan mraz odnese sve što se godinama brižno stvaralo i čuvalo?

“Sama je pomisao da se možemo zaštititi od te štete neprocjenjiva”, kaže istarski vinar, znajući da osiguranje umanjuje proizvodni rizik, a time u konačnici i stabilizira dohodak.

Luciano Visintin svoje je vinograde osigurao u Croatia osiguranju. Osiguranje usjeva i nasada pokriva rizike na usjevima kao što su pšenica, kukuruz, ječam i druge vrste te nasadima poput maslinika, vinograda i voćnjaka, a zaštititi se mogu i domaće životinje, i to od uginuća, eutanazije i drugih gubitaka. Za poljoprivrednike je značajna pogodnost što se u sklopu police može iskoristiti financijska potpora do 70 posto plaćene premije osiguranja koju omogućava Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj i proračun RH, do maksimalnog iznosa od 75.000 eura. Sa stoljetnom prisutnošću na tržištu, Croatia osiguranje najbolje poznaje potrebe svojih korisnika te u skladu s time za njih kreira najbolja rješenja. Više informacija o polici osiguranja usjeva i nasada, kao i načinima njezina ugovaranje, možete pronaći na linku.

PROMO

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini